• Головна
  • Міськрада: Львів майже підготувався до зими, але можуть бути різні сценарії, - ВІДЕО
16:49, 14 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Міськрада: Львів майже підготувався до зими, але можуть бути різні сценарії, - ВІДЕО

Ілюстративне фото "Львівтеплоенерго".

Ілюстративне фото "Львівтеплоенерго".

Усі служби міста практично готові до роботи у зимовий період. Місто напрацювало схеми роботи усіх комунальних служб за різних сценаріїв події.

Тепло і водопостачання, громадський транспорт, прибирання міста будуть працювати відповідно до алгоритму дій, напрацьованого на випадок надзвичайних ситуацій, повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

«Ми активно готуємося до зими і, як і минулоріч, розглядаємо різні сценарії, та сподіваємося на краще. На сьогодні на 95% до роботи готові ЦТП і котельні. На 78% готові будинки - маємо підписані акти готовності будинків до зими, є повірені лічильники.

126 генераторів встановили в котельнях і ЦТП. Це означає, що якщо не буде електроживлення, ми все ж таки зможемо подавати тепло до наших будинків.

Станом на зараз закуплено 24 твердопаливні котли. 12 твердопаливних котлів ми вже встановили в лікарнях, і ще 12 плануємо встановити в школах, зокрема там, де є Пункти Незламності. Також у Пунктах Незламності ставимо акумулятори, щоб у випадку відсутності електрики там було світло, була можливість зарядити телефон, зробити чаю. Вже 5 акумуляторів встановили і ще 6 встановимо до початку опалювального сезону», - розповіла Ірина Маруняк.

Щодо водопостачання, то за її словами, всі насосні станції забезпечені дизель-генераторами. Минулої зими вже тестували їхню роботу і у випадках, коли не було електропостачання, вода подавалася на рівні 1-2 поверху будинку. Також у підвалах, де була можливість, встановили розбірні крани, тож мешканці верхніх поверхів зможуть набирати воду у підвальних приміщеннях.

«На випадок, коли не буде можливості подати воду навіть до перших поверхів, у 45 локаціях буде встановлено ємності з водою об’ємом 3 м3. Ємності вже є закуплені і готові для використання. Маємо 21 водовозку. Водовозки будуть наповнювати ємності, а також будуть стояти у певних локаціях, щоб мешканці могли брати воду. Це водовозки наших ШРП, а також маємо угоди з приватними структурами. Вже проводили тестування їхньої роботи у випадку надзвичайної ситуації.

Маємо також 50 джерел, де можна набирати технічну воду, і 12 свердловин, де мешканці можуть набирати джерельну воду для приготування їжі», - продовжує посадовиця.

Щодо роботи транспорту взимку, то на випадок, якщо не буде електрики, 44 автобуси від АТП-1 і приватних перевізників, підсилять напрямки, де курсували трамваї і тролейбуси. На 16 світлофорних об’єктах облаштували резервне живлення і ще на 10 планують встановити. Відтак, якщо не буде електрики, то за словами Ірини Маруняк, на ключових перехрестях світлофори будуть працювати і транспорт курсуватиме безпечно.

Також місто вже має запас 10 тис м3 піскосуміші - це пісок, сіль, реагенти для посипання доріг від ожеледиці.

«Загалом усі комунальні служби до роботи в зимовий період готові. Ми провели обстеження усіх ШРП, наради з усіма керівниками ключових комунальних підприємств.Наприкінці вересня проведемо повторні обстеження вже спільно з поліцією, щоб спокійно увійти в зиму», - резюмувала Ірина Маруняк.

Читайте також: Теплоенергетики Львова готові до зими на 90%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Львівська_міськрада #підготовка_до_зими #комунальне_господарство_Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...