• Головна
  • У Львові перевірили понад 25 тисяч балконів: скільки з них потребують ремонту
11:39, 13 вересня 2023 р.

У Львові перевірили понад 25 тисяч балконів: скільки з них потребують ремонту

У Львові перевірили понад 25 тисяч балконів: скільки з них потребують ремонту

Зі серпня у Львові тривають масові обстеження балконів.

Станом на 11 вересня 2023 року районні комісії перевірили 25702 індивідуальні балкони, з яких в незадовільному стані попередньо визнали 2772. Також перевірили 3091 балкон загального користування, з яких 1872 визнали такими, що потребують ремонту. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Найменше проблемних балконів є у Сихівському районі – 113, найбільше проблемних балконів закономірно виявлено у старій частині міста, у Галицькому районі - 704 (індив.) та 882 (галерейні).

За словами заступниці міського голови з житлово-комунальних питань Ірини Маруняк, власників цих балконів уже попередили про необхідність приведення приватної власності до належного стану. А тим, хто матеріально не спроможний цього зробити, запропонували взяти участь у програмі співфінансування невідкладного чи капітального ремонтів, де місто готове покрити до 80% вартості робіт.

“Чинне законодавство говорить - балкон є власністю мешканця. Балкон є в технічному паспорті квартири. І мешканці зобов'язані дбати за своє майно, не допускати до аварійного стану. Ця перевірка - це перша хвиля перевірок, де ми виявляємо небезпечні балкони, попереджуємо мешканців про небезпеку та їх відповідальність. І водночас пропонуємо людям співфінансування ремонту, фактично, їхньої власності,” — розповідає Ірина Маруняк.

Навіть за умови, що місто готове профінансувати більшу частину вартості ремонтів, співвласники балконів не дуже поспішають долучатися до проведення робіт. Поки з усім пакетом документів до районів надійшло 50 звернень від мешканців, які готові скористатися допомогою міста у ремонті власних приміщень.

“Люди по-різному реагують на програму. Хтось тішиться, що з ремонту усього балкону можна оплатити лише 20%. А дехто — байдужий чи впевнений, що він не повинен нічого робити. Але наголошую, люди зобов'язані утримувати своє майно. Про це каже цивільний та адміністративний кодекси. Тому, аби стимулювати мешканців до активних дій, ми й запустили у Львові додаткову програму для ремонту балконів”, — пояснює Ірина Маруняк.

Загалом у Львові діє дві Програми – Програма з реставрації балконів у будинках, які є пам’ятками архітектури, і, відповідно, Програма ремонту балконів у будинках, які не є пам’ятками.

Якщо будинок-пам’ятка архітектури, необхідно звернутися в ЦНАП на ім’я керівника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, і подати заяву щодо включення в Програму на проведення ремонтно-реставраційних робіт за дольовою участю ( для довідки м.Львів, вул.Валова,20 за тел. 2354538).

Якщо будинок не належать до пам’ятки архітектури, необхідно звернутися в ЦНАП для подання заяви на голову районної адміністрації для включення в Програму на проведення ремонтних робіт за дольовою участю.

Загалом інспектування балконів у Львові мають завершити до 14 жовтня 2023 року. Після цього комісія складе відповідні акти із підсумками: скільки балконів є в хорошому стані, скільки - у задовільному, а скільки потребують негайного ремонту.

Читайте також: На Львівщині на аукціон виставили девʼять земельних ділянок

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#балкони_львів #ремонт_балконів_львів #обстеження_балконів_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...