• Головна
  • Сьогодні Львів прощатиметься із двома загиблими захисниками, - ФОТО
10:36, 13 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Сьогодні Львів прощатиметься із двома загиблими захисниками, - ФОТО

Сьогодні Львів прощатиметься із двома загиблими захисниками, - ФОТО

У середу, 13 вересня, Львів попрощається з військовослужбовцями Остапом Замаслом та Юрієм Ізьом, які загинули, захищаючи Україну.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Чин похорону Юрія Ізя розпочнеться о 10:00 у Храмі всіх святих українського народу (вул. Петлюри, 32). Чин похорону Остапа Замасла розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11).

Міська церемонія прощання з обома військовими відбудеться об 11:30 на площі Ринок. Юрія Ізя поховають на Янівському цвинтарі, Остапа Замасла – у селі Товщів на Львівщині.

Довідково

Остап Замасло (06.02.1994-17.04.2023). Львів’янин. Навчався в Початковій школі «Джерельце» Львівської міської ради та в Ліцеї «Надія» Львівської міської ради. Після закінчення 9-го класу вступив до Технологічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка», вивчав інформаційні технології. Працював на шиномонтажі у селі Солонка Львівської області.

Сьогодні Львів прощатиметься із двома загиблими захисниками, - ФОТО, фото-1

Із початком повномасштабного вторгнення допомагав із ремонтом автомобілів для військовослужбовців та волонтерів. Був надзвичайно різносторонньою людиною, швидко навчався та успішно виконував будь-яке завдання. Попри незадовільний стан здоров’я, добровольцем вирішив стати на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави на східному напрямку у складі 60-ї окремої піхотної Інгулецької бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. В Остапа Замасла залишилися бабуся, батьки, 10-річна сестра та 5-річний син.

Юрій Ізьо (13.05.1975-09.09.2023). Львів’янин. Навчався у Ліцеї №18 Львівської міської ради (тоді – Середня загальноосвітня школа). Здобув вищу освіту на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Після завершення навчання займався приватним підприємництвом. У вільний час займався археологічними розкопками та був затятим нумізматом.

Сьогодні Львів прощатиметься із двома загиблими захисниками, - ФОТО, фото-2

Юрій Ізьо був звільнений із військової служби за станом здоров’я. Не зважаючи на це, одразу після початку повномасштабного вторгнення рф він добровільно став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на Харківщині та Донеччині у лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. У Юрія Ізья залишилися батьки, дружина, донька та брат.

Читайте також: Життя, мов перервана фотомить: у Львові відкрили виставку пам'яті Юрія Лелявського

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання_з_героєм #загинув_на_війні #герой_із_Львівщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...