Новини компаній
13:00, 12 вересня 2023 р.

Правила в’їзду в Канаду

Новини компаній

Канада є дуже привітною країною для мігрантів. В тому числі й для українців. Тому не дивно, що багатьох зараз цікавить ціна квитка до Канади з Польщі, адже це можливість потрапити до країни з сильною українською діаспорою та великими можливостями для працевлаштування або навчання.

В той же час, краще заздалегідь взнати правила в’їзду перед тим, як планувати подорож. При цьому варто визначити цілі поїздки – тимчасова подорож, довгострокове перебування або ж плани отримати статус постійного резидента Канади. В будь-якому разі, знання правил дозволить зорієнтуватись та заощадити свій час, а частіше за все – ще й гроші завдяки зменшенню витрат.

Правила в’їзду в Канаду, фото-1

Загальні правила для українців

Передусім, потрібно враховувати загальні правила, що діють, незалежно від політичної, економічної та іншої ситуації в обох країнах. І в першу чергу варто попіклуватись про належне оформлення документів, а для цього вони повинні бути зібраними. Звичайно, що головним документом є паспорт, внутрішній український. Крім того, для в’їзду у Канаду знадобиться й закордонний паспорт. Для отримання візи при подачі документів онлайн потрібно буде відсканувати обидва паспорти.

Обов’язково знадобиться довідка про фінансовий стан справ. Такою довідкою є виписка з банку, де буде вказаний рахунок і рух коштів протягом останніх 6 місяців. Це потрібно для підтвердження платоспроможності громадянина, що збирається приїхати у Канаду. Взагалі, чим більше документів буде зібрано – тим краще. Анкетні дані повинні бути перекладені на англійську мову.

Правила в’їзду в Канаду, фото-2

Процедура отримання візи на загальних умовах наступна:

  • Збір документації, переклад на англійську;
  • Сплата консульського збору;
  • Подача документів;
  • Отримання візи при позитивному рішенні.

Звичайно, необхідно зробити цифрову фотографію. В залежності від сімейного стану, знадобляться також скани довідок про шлюб (або розлучення) і про народження дітей. А ще – підтвердження бронювання готелю та квитків, які можна підібрати на tripmydream.

Всі питання щодо отримання візи вирішуються у Міністерстві Імміграції Канади. Краще за все це робити в онлайн форматі, наразі є така можливість.

Якщо з документами все гаразд, і фінансовий стан людини дозволяє їй перебувати у Канаді (тобто, заявник може сплачувати своє житло та харчування), то віза видається без проблем. Особливо, якщо заявник має робочу спеціальність, яка користується значним попитом.

В’їзд під час воєнного стану

Що стосується особливих умов в’їзду, то тут не все так просто. Справа в тому, що, на відміну від загальних правил, всі програми для особливих умов є тимчасовими. Наочним прикладом є програма CUAET. Завдяки їй сотні тисяч українців змогли в’їхати у Канаду під час воєнних дій за спрощеною процедурою та перебувати там протягом 3 років. Але вже зараз виникають складнощі з даним питанням, адже програма припинила своє існування 15 липня 2023 року. Втім, у Міністерстві Імміграції Канади зазначають, що громадяни України все ще можуть подавати заявки на отримання візи CUAET. А ті, хто вже встиг отримати її, можуть продовжувати безперешкодно їздити до Канади до весни 2024 року, працювати та навчатись в статусі тимчасових резидентів.

Проблема подібних програм полягає у тому, що деякі з них можуть, як скасувати (достроково, зазвичай, не скасовують), так і продовжити, в залежності від ситуації. Передбачити це складно. Тому найкращим рішенням є підготовка всіх наявних документів, а також моніторинг свіжої інформації на сайті Міністерства Імміграції Канади. У разі будь-яких змін щодо правил в’їзду, там заявиться відповідна новина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,30
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...