• Головна
  • Завтра Львів попрощається з трьома Героями
18:15, 4 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Завтра Львів попрощається з трьома Героями

Завтра Львів попрощається з трьома Героями

У вівторок, 5 вересня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Іван Назаренко, Василь Задорожний, Ігор Сподар загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Івана Назаренка розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Василя Задорожного та Ігоря Сподара розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Василь Задорожний

(13.01.1989-30.08.2023) Народився у Львові. Проживав у селі Зіболки Львівської області.

Навчався у Зіболківському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Здобув вищу освіту у Львові, де й залишився працювати у будівельній сфері. Згодом перебрався до столиці.

Брав активну участь у подіях під час Революції Гідності, потім добровольцем став на захист Батьківщини від загарбників. Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції спершу у лавах добровольчого батальйону «Айдар», далі – у складі полку «Азов». Протягом довгого періоду боронив місто Маріуполь Донецької області.

У 2021 році повернувся до цивільного життя, продовжив працювати у сфері будівництва та підтримував родини загиблих побратимів.

Із першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно повернувся на фронт, боронив державу у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Брав участь у найважчих боях, зокрема, під час визволення Харківщини від окупантів. Завжди йшов у бій першим, урятував життя більше десятьох побратимів. Попри отримане на війні поранення, невдовзі повернувся на передову.

За особисту мужність був відзначений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Сталевий Хрест».

У Василя Задорожнього залишилися мама, брат, братова, племінник, кума, двоюрідний брат та інші близькі родичі.

Іван Назаренко

(06.08.2001-19.08.2023) Народився в місті Якутськ (російська федерація). У 2006 році родина повернулася в Україну.

Проживав у місті Новогродівка Донецької області. Навчався у Новогродівському опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №7 Новогродівської міської ради Донецької області. Після закінчення 9-го класу разом із родиною переїхав до Тернополя, де здобував професійно-технічну освіту.

У вільний час захоплювався фотографією, майстерно грав на гітарі.

У 2021 році підписав контракт із Національною гвардією України, проходив військову службу в Харкові.

У перший день повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів до лав 3-ї бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Виконував завдання на південному та східному напрямках.

У Івана Назаренка залишилися батьки, сестра та молодший брат.

Ігор Сподар

(26.03.1980-27.08.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №30. Здобув освіту на хімічному факультеті Національного університету «Львівська політехніка», де також закінчив аспірантуру.

Після завершення навчання присвятив себе догляду за хворим батьком.

Протягом 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів до складу 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на південному напрямку.

У Ігоря Сподара залишилися сестра, брат та хрещена донька.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 4 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання_з_героями #львів_прощання_з_героями #новини_львів #львів_попрощається_з_героями #новини_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...