• Головна
  • У військовому Ліцеї імені Героїв Крут склали присягу кадети, - ФОТО
15:37, 1 вересня 2023 р.

У військовому Ліцеї імені Героїв Крут склали присягу кадети, - ФОТО

У військовому Ліцеї імені Героїв Крут склали присягу кадети, - ФОТО

Сьогодні, 1 вересня, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут».

Як повідомила Львівська обласна рада, розпочалися заходи з внесення прапора ліцею, підняття Державного Прапора України та спільного виконання Державного Гімну. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих внаслідок російської агресії.

62 випускники ліцею віддали своє життя, захищаючи незалежність нашої держави. У 2023 році кадетами Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут стали 224 юнаки з 22 областей України. 66% учнів – зі Львова та Львівській області. Майже чверть ліцеїстів вирішили продовжити справу батьків, які служать в Збройних Силах України або працюють в силових структурах.

Зазначимо, що у зв'язку з військовою агресією Росії проти України та активізацією бойових дій, у навчальному закладі значно збільшилося число учнів пільгових категорій. Більш ніж половина вступників ліцею є пільговиками – це вихованці з багатодітних сімей, сироти, діти, які виховувались одним з батьків, діти учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, вступники з тимчасово окупованих території України, внутрішньо переміщені особи.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, на сьогодні понад 250 випускників ліцею відзначені державними нагородами та відзнаками Герой України, орденами Богдана Хмельницького, “За Мужність, "Данила Галицького", а також недержавною нагородою "Народний Герой України".

Читайте також: У Львові перший урок у школі провів військовий, що втратив ногу на війні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ліцей_героїв_крут #кадети #курсанти_львів #львівський_ліцей
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...