• Головна
  • Львів витратив 10 мільйонів гривень на підготовку укриттів у школах, - ФОТО
15:41, 31 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Львів витратив 10 мільйонів гривень на підготовку укриттів у школах, - ФОТО

Львів витратив 10 мільйонів гривень на підготовку укриттів у школах, - ФОТО

Відтак, учні всіх 127 закладів загальної середньої освіти будуть мати змогу навчатись у безпечних умовах, наскільки це можливо у воєнний час.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Однією з тих шкіл, де за останні пів року повністю осучаснили укриття, є гімназія «Престиж». Зараз тут не лише комфортно перечекати повітряну тривогу, а й можна побігати в спортзалі, скористатись кухнею майстерні чи перекусити в кав’ярні.

«За останні пів року ми повністю переробили укриття, бо нам було важливо, щоб якомога більше дітей мали змогу навчатись в школі, а не онлайн. Тепер у нас не просто укриття, а гарний тир, майстерня, кав’ярня, бібліотека. Загальна вартість проєкту – близько 1 млн грн.

Раніше в наше укриття поміщалось 545 учнів, а тепер його місткість – 850 людей. Раз в тиждень частина наших учнів буде мати онлайн-дні, для того, щоб перебування в укритті було комфортним», – розповіла Христина Живко-Гермак, директорка гімназії «Престиж».

Впродовж літніх канікул у багатьох школах міста облагороджували укриття: розширювали приміщення, проводили поточний ремонт, замінювали двері, встановлювали вентиляції, проводили інтернет, закуповували меблі, забезпечували резервне освітлення. Відтак у Львові побільшало шкіл, які облаштували власне укриття.

«Більшість капітальних ремонтів в укриттях провели ще минулогороку, але цього року ми продовжували роботи, щоб розширити укриття чи зробити діючі комфортнішими. Наша ключова мета – максимально вивести дітей на офлайн-навчання, тому від завтра більшість школярів повертаються за шкільні парти», – наголошує Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Всі укриття обстежили комісії, до складу яких входили представники ДСНС, які перевіряли їх на дотримання усіх вимог: місця для сидіння, санвузли, вода, аптечка, засоби пожежогасіння, аварійний вихід, вентиляція, резервне освітлення, телефон.

Станом на 31 серпня лише одна львівська школа не має власного укриття, тож на час повітряної тривоги усі учні ідуть в сусідній будинок у паркінг, ще 8 шкіл відправляють частину дітей в своє невелике укриття, а іншу частину школярів відправляють у будівлі поруч, з якими підписані відповідні договори. Решту 118 шкіл мають свої безпечні укриття.

Нагадаємо, кожна школа самостійно визначає формат навчання в залежності від кількості місць в укритті. Найважливіше, щоб учні молодших класів навчались лише за шкільними партами, відповідно старшокласники можуть мати дистанційні уроки чи дні.

Читайте також: "Захист України": у Львові відкрили другий центр виховання для школярів, - ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #укриття_у_школах #небезпека-у_школах #підготовка_укриттів #комфортні_укриття
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,98
40,04
EUR
43,15
43,25
PLN
10,01
10,05
Оголошення
live comments feed...