• Головна
  • Незламні пацієнти у Львові тимчасово стали баристами, - ФОТО
13:22, 31 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Незламні пацієнти у Львові тимчасово стали баристами, - ФОТО

Незламні пацієнти у Львові тимчасово стали баристами, - ФОТО

Один з найбільших виробників хліба в Україні – ПрАТ «Концерн Хлібпром» організував для пацієнтів Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) кавову церемонію.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Майстер-клас для захисників, які отримали травми на війні і нині відновлюються після поранень, провів професіонал з досвідом у понад десять років.

Бариста із пацієнтами обговорили різні способи та особливості приготування кави. Дехто із захисників поділився власними кавовими традиціями та досвідом приготування цього напою у фронтових умовах.

«В моїй сумці завжди була пачка кави, чашка і ложка. Мої побратими завжди знали, що це є невід'ємною складовою мого ранку. Коли була можливість, я готував каву в турці на портативній газовій плиті. А коли ситуація не дозволяла, я використовував метод «по-польськи». Для цього потрібно було дрібно мелену каву залити окропом та дати їй настоятися. Навіть під час постійних обстрілів на фронті я не пропускав цей ранковий ритуал. Цих п'ять хвилин давали змогу відволіктися та набратися сил», - ділиться фронтовими спогадами пацієнт центру НЕЗЛАМНІ Валентин Анохін.

«Разом з баристою захисники заварили декілька видів кавових зерен дрібного помелу способом фільтрації. Під час дегустації захисники вчилися розпізнавати смакові відтінки кави та обмінювалися враженнями. Такі майстер-класи мають позитивний психотерапевтичний ефект. Кавова церемонія допомагає зосередитися, увійти в стан спокою та налагодити комунікацію. Це подібно до медитації, що розслабляє та знімає стрес. Тож такий процес сприяє емоційному відновленню поранених захисників», - зазначають у центрі НЕЗЛАМНІ.

Нагадаємо, у межах співпраці центру НЕЗЛАМНІ та ТМ «Agrola» «Концерну Хлібпром», 50 копійок з продажу кожного продукту з маркуванням «Незламні, як ти», компанія перераховує на створення сучасного арттерапевтичного простору для психологічної реабілітації пацієнтів центру. 

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 31 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Незламні_Львів #Unbroken_Львів #Unbroken_реабілітація_захисників_у_Львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...