• Головна
  • У Львові демонтують вуличне огородження на ще кількох вулицях
12:21, 28 серпня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові демонтують вуличне огородження на ще кількох вулицях

У Львові демонтують вуличне огородження на ще кількох вулицях

У Львові найближчим часом демонтують турнікетні огородження ще на 5-ти локаціях.

Йдеться про вул. Окуневського, 3, біля “Галицького перехрестя”, вул. Хмельницького - перехрестя з вул. Творчою, вул. Пасічна, 9, та вул. Пасічна - між вулицями Лисинецькою і Дж. Вашингтона. Забрати вуличні паркани з цих місць мають у вересні. Про це повідомила Львівська міська рада.

Крім того, за рішенням міської комісії з безпеки дорожнього руху, приберуть турнікети і з вул. Героїв УПА, 64 та з вул. Личаківської, що біля будинків №6 та №14. Однак, їх демонтують вже наступного року.

"На цих локаціях, для унеможливлення паркування, замість турнікетів потрібно буде встановлювати стовпці. Огородження, яке там зараз - в належному стані: відремонтоване, пофарбоване. Тому, аби зараз не витрачати додаткові кошти на стовпці, прийняли рішення залишити турнікети до весни. А вже тоді – не витрачати ресурси на їх фарбування та оновлення, а замінити на стовпці", - пояснив керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Він додав, що огородження, яке забирають з вулиць, переважно вже не підлягає для повторного використання.

"Ці турнікети вже досить зношені, мають багатошарове покриття фарби та й виготовлені вони з не найміцнішого металу. Більшість з них вже не придатні для експлуатації", - додав посадовець.

Загалом, у цьому році у Львові уже демонтували понад 600 м вуличного огородження, яке не впливає на безпеку руху.

Нагадаємо, у місті опрацювали понад 50 локацій, де доцільно прибрати турнікети. Оскільки в цих конкретних місцях вони не покращують ситуацію з безпекою дорожнього руху, в той же час вимагають витрат на утримання та оновлення. Часто таке огородження заважає прибиральній техніці. А в деяких локаціях навіть небезпечне, бо створює уявне відчуття безпеки як для водія, так і для пішохода, хоча насправді несе додаткову небезпеку, бо у випадку ДТП працює як шрапнель і збільшує силу ураження.

Читайте також: Львів'янин здобув "бронзу" на Чемпіонаті світу з веслування

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#турнікетні_огородження #львів #демонтаж_у_львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...