• Головна
  • У Миколаївському районі гудрони з колишнього сірчаного кар’єру стікають просто в озеро
11:39, 16 серпня 2013 р.

У Миколаївському районі гудрони з колишнього сірчаного кар’єру стікають просто в озеро

На території колишнього сірчаного кар’єру Роздільського ДГХП «Сірка» гудронні залишки, які там зберігаються без належного накриття, стікають просто в озеро Глибоке (складова частина рекреаційної зони басейну річки Дністер). Про це повідомили у Департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

За їх інформацією, в липні 2013 року було обстежено територію Миколаївського району щодо виконання заходів з відновлення екологічної рівноваги та рекультивації порушених земель відповідно до проекту «Ліквідація сірчаних карʹєрів в зоні діяльності Роздільського ДГХП «Сірка». У ході обстеження спеціалісти Департаменту виявили, що у 1-му півріччі ц. р. через відсутність фінансування на території ДГХП «Сірка» не проведено жодного природоохоронного заходу. Згідно з інформацією ГУ Державної казначейської служби у Львівській області, план фінансування та виконання заходів проекту на 2013 рік передбачений з 2 серпня. 

Одночасно, спеціалісти Департаменту оглянули земельну ділянку, на якій зберігаються гудронні залишки, завезені на територію Роздільського ДГХП «Сірка» у 2001-2002 роках. За результатами огляду, робоча група спеціалістів констатувала наступне: гудронні залишки зберігаються без  накриття у неналежних умовах, в результаті чого неочищені стічні води з даної території стікають в озеро Глибоке.

Окрім цього, спеціалісти Департаменту виявили, що на території ДГХП розташоване сміттєзвалище, яке обслуговує КП «Розділжитлосервіс»  Новороздільської міської ради. Сміттєзвалище розміщене неподалік о. Середнього, що суперечить вимогам встановлених норм про «Полігони твердих побутових відходів. Основні положення проектування». Також виявлено, що на території Роздільської селищної ради діє несанкціоноване звалище твердих побутових відходів.

За підсумками виїзного обстеження робочої групи Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації скерував відповідні звернення для реагування голові Роздільської селищної ради, голові Миколаївської РДА, начальнику Миколаївського міжрайонного управління Держсанепідслужби та начальнику Державної екології інспекції у Львівській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...