• Головна
  • Львів виділятиме щомісяця 505 тис. грн на оренду житла постраждалим від ракетного удару
15:44, 4 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Львів виділятиме щомісяця 505 тис. грн на оренду житла постраждалим від ракетного удару

Львів виділятиме щомісяця 505 тис. грн на оренду житла постраждалим від ракетного удару

 43 особи, які проживали в будинках на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68, що їх зруйнувала ворожа ракета, отримуватимуть грошову допомогу від міста, доти доки їхні будинки не відновлять.

На сьогодні сума виплат вже становить 505 тис. грн щомісяця, повідомила Львівська міська рада.

"До сьогодні ми мали 40 осіб, які звернулися за компенсацією на оренду житла. Сума виплат їм становила 465 тис. грн. Сьогодні рішенням виконавчого комітету до переліку включили ще 3 мешканців. Це два мешканці з 3-кімнатної квартири і один мешканець з однокімнатної.  Відтак, загалом 43 мешканці отримуватимуть від міста кошти на оренду житла на суму 505 тис. грн щомісяця. Грошову допомогу місто виплачуватиме доти, доки їхні будинки не відновлять. Оскільки у будинках №62, 64, 66, 68 на вул. Стрийській було 58 квартир, то очікуємо, що мешканці ще звертатимуться за допомогою", - пояснив Владислав Іванов, начальник міського управління житлового господарства.

Зазначимо, мешканці 4 найбільш зруйнованих ракетними обстрілами, що трапились 6 липня, будинків на вул. Стрийській мають змогу отримувати від міста компенсацію на оренду житла. Для цього необхідні документи вони подають у ЦНАП.

Мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, отримуватиме виплату у сумі 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, отримає 12 тис. грн, а власник зруйнованої трикімнатної квартири -  15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, винайме собі дво- чи трикімнатну, то йому виплачуватимуть 10 тис. грн, а решту суми оренди від доплачує сам.

Нагадаємо, у Львові вночі 6 липня російська ракета влучила в комплекс багатоквартирних житлових будинків. 10 осіб загинуло, 48 травмовано. Руйнації зазнали житлові будинки, заклади освіти, гуртожитки вишів, офісні приміщення, машини тощо.

Читайте також: У Львові дозволили звести нове житло на Під Голоском в обмін на будівництво школи і садка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ракетний_удар_по_львову #постраждалі_львів #ракетний_удар #виплати_львів'янам
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...