• Головна
  • У Львові військовослужбовці відтепер можуть реєструвати шлюб за добу
11:25, 3 серпня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові військовослужбовці відтепер можуть реєструвати шлюб за добу

У Львові військовослужбовці відтепер можуть реєструвати шлюб за добу

В офісах Львівської громади з’явилась нова послуга – реєстрація шлюбу у скорочений термін. У департаменті міської агломерації наголошують: ця послуга стосується виключно військовослужбовців. І скористалися нею в Офісі громади у Дублянах вже дві молоді сім’ї.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Такий акт можуть складати і без особистої присутності наречених або одного із наречених: один із пари або обидва можуть бути присутніми за допомогою відеозв’язку.

Першу пару молодят за новою послугою «шлюб за добу» розписали минулого тижня.

“До нас звернувся військовий та його наречена з проханням розписати їх за прискореною процедурою. Військовий приїхав на кілька днів з фронту. Ми перевірили документи, отримали певні довідки від наречених, зібрали низку документів та зареєстрували шлюб, видавши молодятам свідоцтво, – каже в. о. керівника офісу у Дублянах Ірина Огниста. – Усе зробили, фактично, за один день. Хоча закон дозволяє до кількох днів».

А вчора, 2 серпня, в офісі Дублян зареєстрували ще один шлюб за прискореною процедурою. Один із майбутнього подружжя – також військовий. Цього разу це наречена.

«Реєстрація шлюбу у скорочений термін, зокрема і за добу, відбувається за принципом екстериторіальності, коли не має значення місце проживання громадян. Таку послугу запроваджено, аби у воєнний час полегшити молодятам процедуру оформлення шлюбу. Йдеться винятково про військовослужбовців», – пояснила заступниця директора департаменту – начальниця управлінння адміністрування громад департаменту міської агломерації ЛМР Ірина Круглова.

У департаменті додали, що для того, аби цю послугу надавали якісно і швидко, працівники офісів у Львівській громаді пройшли відповідне навчання, де їх зокрема вчили навичкам розрізняти випадки, коли йдеться про шлюб, а коли - про спробу вчинити неправомірні дії. Навчання провели працівники ВДРАЦС у Львівській області.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 3 серпня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #шлюб_для_військових #шлюб_за_добу #реєстрація_шлюбу_для_військових
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...