• Головна
  • Завтра Львів прощатиметься з Героями, - ФОТО
18:05, 30 липня 2023 р.
Надійне джерело

Завтра Львів прощатиметься з Героями, - ФОТО

Завтра Львів прощатиметься з Героями,  - ФОТО

У понеділок, 31 липня, Львів попрощається з двома Героями. Олександр Курій та Владислав Корнійчук захищали Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Олександр Курій

(26.12.1997-24.07.2023) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №2 Львівської міської ради. Здобув професійно-технічну освіту у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» за професією «монтажник гіпсокартонних конструкцій; штукатур, маляр».

Після завершення навчання працював за фахом. У вільний час активно займався спортом: захоплювався футболом та гандболом.

На другий день повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно став на захист Батьківщини від окупантів. Спершу виконував бойові завдання із захисту держави у лавах Добровольчого батальйону «ОУН», згодом – у складі 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (колишній підрозділ ССО «Азов»). Боровся із окупантами на південному та східному напрямках.

У Олександра Курія залишилися бабуся з дідусем, мама, двоє братів та двоюрідні брати і сестри.

Владислав Корнійчук

(16.01.1997-27.07.2023) Уродженець Херсона.

Навчався у Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №47 Херсонської міської ради. Здобув вищу освіту у Херсонському національному технічному університеті. Після завершення навчання проходив військову службу у лавах Національної гвардії України.

До початку війни працював у торгівельній сфері, а також водієм медичної клініки. Був винятково різносторонньою людиною: захоплювався технікою та авіацією, вивчав оборонну промисловість і машинобудування. Майстерно водив річкові судна.

Після повномасштабного вторгнення російської федерації перевіз родину із села Чорнобаївка Херсонської області до Львова. Тут працював в одному з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Згодом добровільно вступив до лав Збройних Сил України.

Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на посаді командира бойової машини у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Під час проходження служби на східному напрямку здобув звання «молодший сержант».

У Владислава Корнійчука залишилися батьки, дружина та 4-річна донька.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 30 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання_з_героями #львів_прощання_з_героями #новини_львів #львів_попрощається_з_героями #новини_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...