• Головна
  • Сьогодні Львів прощається із двома Героями, - ФОТО
10:10, 28 липня 2023 р.
Надійне джерело

Сьогодні Львів прощається із двома Героями, - ФОТО

Сьогодні Львів прощається із двома Героями, - ФОТО

У п’ятницю, 28 липня, Львів попрощається з двома Героями. Станіслав Савочка та Степан Лозінський загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Довідково

Степан Лозінський (15.05.1985-24.07.2023) Львів’янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі №40 міста Львова. Закінчив колишнє Вище професійне училище №57 (сьогодні – Державний професійно-технічний навчальний заклад «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва»), здобув професію «майстер-наладник з технічного обслуговування машино-тракторного парку». Після завершення навчання проходив військову службу у лавах військ зв’язку. У мирний час працював водієм-експедитором. Захоплювався футболом та рибальством.

Сьогодні Львів прощається із двома Героями, - ФОТО, фото-1

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави на східному напрямку у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. У Героя залишилися мама та сестри.

Станіслав Савочка (03.12.1996-22.07.2023) Уродженець міста Вугледар Донецької області. Навчався у Вугледарській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 Вугледарської міської ради Донецької області. Здобував освіту у Донецькому професійному гірничому ліцеї.

Сьогодні Львів прощається із двома Героями, - ФОТО, фото-2

Після навчання працював адміністратором у цирку. Мав виняткову любов до тварин. Згодом обіймав різноманітні посади у мобільному ляльковому театрі: був актором, ведучим та адміністратором.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Після проходження навчань виконував бойові завдання на Луганщині у складі 66-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. У Станіслава Савочки залишилися бабуся, мама, тітка, дядько та двоюрідний брат із сестрою.

Читайте також: На Львівщині воїни стрілецького батальйону склали присягу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання #загинули_на_війні #смерть_захисників #львів_прощається
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...