• Головна
  • Топ-5 найкращих криптобірж 2023 року за версією Zarobitok.Press
Новини компаній
17:51, 26 липня 2023 р.

Топ-5 найкращих криптобірж 2023 року за версією Zarobitok.Press

Новини компаній
Топ-5 найкращих криптобірж 2023 року за версією Zarobitok.Press, фото-1

На ринку цифрових активів працює велика кількість криптобірж, і вибрати з них відповідну – завдання нетривіальне: потрібно проаналізувати технічні можливості платформи, вивчити її історію та порівняти умови роботи з іншими майданчиками.

Щоб спростити завдання, редакція Zarobitok.Press склала рейтинг найкращих криптобірж 2023 року. До нього увійшли 8 популярних майданчиків для торгівлі цифровими активами: Bybit, EXMO, Phemex, Binance, CoinEx, Bitfinex, OKEx та WhiteBit.

Binance – найбільша криптобіржа

Криптобіржу Binance було запущено в липні 2017 року програмістом Чанпеном Чжао, який до цього працював над розвитком іншого криптопроекту – торгової платформи OKCoin.

Binance – централізована біржа. Для повноцінної роботи на цьому майданчику потрібна верифікація особистості. В рамках проекту також було запущено децентралізовану версію майданчика – Binance DEX. Платформи відрізняються підходом до організації торгів. На децентралізованій біржі менше робочих інструментів та торгових пар, але рівень її безпеки вищий.

На сьогоднішній день у лінійці продуктів Binance є 965 торгових пар, і вона займає 1 місце за торговими обсягами в рейтингу CoinMarketCap. Інтерфейс платформи переведено українською мовою, а користувачам доступні різні способи купівлі криптовалюти за фіатні гроші.

Комісії криптобіржі

Розмір комісії кожного користувача встановлюється індивідуально. Він залежить від обсягу торгів, а також від того, що у трейдера на рахунку внутрішньої криптовалюти біржі, Binance Coin (BNB).

Мінімальна плата за угоду на спотовому ринку – 0.0120% суми операції, максимальна – 0.1000%.

Функціонал та сервіси

Компанія Binance представлена екосистемою сервісів, що включає платформу для випуску токенів, інкубатор блокчейн-проектів, навчальний центр, відділ досліджень та інші проекти.

На Binance є функціонал для професійної торгівлі, OTC-угод, інструменти для роботи з ф'ючерсами та багато інших сервісів. Найбільші біржі криптовалют часто прагнуть розширити свою екосистему за рахунок додаткових можливостей. Binance не стала винятком.

Bybit – прогресивна криптобіржа для тих, кому важлива стабільність

Запуск Bybit відбувся у березні 2018 року. Платформа стабільно входить до лідерів ринку за сукупним торговим обсягом.

Bybit вигідно відрізняється від інших криптобірж стабільністю. За весь час роботи, навіть у періоди підвищених навантажень, на платформі не було зафіксовано жодної серйозної технічної проблеми.

Платформа підтримує роботу із криптодеривативами. Також користувачам Bybit доступні інструменти для організації хмарного майнінгу та інших високотехнологічних рішень.

Комісії криптобіржі

Bybit не стягує з маркет-мейкерів комісії за проведення операцій на ринку споту. Тейкери сплачують 0.1%. Більше інформації про комісії, включаючи збори за проведення операцій із криптодеривативами, можна знайти у відповідному розділі торгової платформи.

Функціонал та сервіси

На криптобіржі Bybit є функціонал для спотової торгівлі та проведення операцій із криптодеривати. Також на торговій платформі представлені інші розділи, включаючи:

  • ByFi центр. У ньому представлені інструменти для хмарного майнінгу та DeFi-майнінгу.
  • Академія. Розділ для тих, хто хоче дізнатися більше про ринок цифрових активів.

Біржа відрізняється інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. Користувачам ByFi доступні мобільні програми для IOS та Android.

OKEx – криптобіржа з агресивним маркетингом

Запуск біржі відбувся у січні 2014 року. Засновник проекту – китайський програміст Стар Сюй. Для купівлі криптовалюти на платформі знадобиться верифікація особистості як і на більшості бірж.

Восени 2019 року OKEx запустила ф'ючерсні контракти на стейблкоїн Tether. Раніше у грудні 2018 року на платформі з'явилися безстрокові свопи.

У березні 2020 року компанія OK Group – власник бренду OKEx – отримала ліцензію Агентства фінансових послуг Японії (FSA).

На OKEx користувачам доступні сервіси для придбання цифрових активів за фіат. Проект зареєстровано у Белізі.

Комісії криптобіржі

Системні збори за проведення операцій залежить від обсягу угод. Чим він вищий – тим менша комісія. Також рівень зборів впливає кількість токенів OKB на балансі користувача.

Максимальний тариф – 0.150%, мінімальний, для VIP клієнтів сьомого рівня, сягає негативного значення (-0.010%).

Функціонал та сервіси

Компанія займається навчанням. Для цього спеціалісти розробили сервіс OKEx Project Info. Також у рамках проекту працює платформа для проведення первинних біржових розміщень (IEO) OKEx Jumpstart. У січні 2020 року компанія запустила сервіс для публічної торгівлі біткоін-опціонами.

Ще однією розробкою OKEx став сервіс c2c-кредитування (c2c – споживач споживача). З його допомогою позичальники та кредитори зв'язуються один з одним через платформу-посередника. Його запуск відбувся наприкінці березня 2020 року.

EXMO – біржа із широким вибором інструментів

Платформа, створена підприємцями Едуардом Ануфрієвим та Іваном Пєтуховським, працює з 2014 року. EXMO стабільно входить до першої сотні найбільших бірж цифрових активів за обсягом операцій.

Торговельну платформа відрізняється простим інтерфейсом, а також широким вибором інструментів для купівлі криптовалют та проведення операцій із цифровими активами.

На EXMO є 180+ торгових пар. Щоб розпочати роботу на біржі, потрібно зареєструвати обліковий запис і пройти процедуру верифікації. Цього достатньо, щоби почати торгувати.

Комісії криптобіржі

Розмір комісій EXMO залежить від обсягу операцій користувача. Наприклад, при обороті до $5 тис. збори становитимуть 0.3%. На платформі також є комісії за виведення криптовалюти. Докладніше ознайомитись з тарифами EXMO можна у відповідному розділі біржі.

Функціонал та сервіси

На біржі EXMO користувачам доступний широкий вибір інструментів для роботи. Наприклад, на платформі є сервіс для позабіржової торгівлі та API-функціонал для крос-платформних торгових роботів. Серед інших особливостей та можливостей біржі, на які варто звернути увагу, можна виділити такі:

  • Користувачі платформи можуть голосувати за додавання нових монет до лістингу.
  • На EXMO можна отримати додатковий дохід через участь у реферальній програмі.
  • Великим клієнтам біржа пропонує спеціальні умови супроводу, в рамках VIP-програми.

Також EXMO має платформу для маржинальної торгівлі. Її відрізняють від інших аналогічних майданчиків низькі комісії та зручність інтерфейсу. Платформа для маржинальної торгівлі EXMO працює за принципом CFD-брокера. Такий формат роботи дозволяє торгувати та заробляти на зміні цін активів, фактично не володіючи ними.

Проста в експлуатації WhiteBIT з турнірами для трейдерів

Запуск біржі відбувся у 2018 році. WhiteBIT – добрий варіант для новачків. Через інтуїтивний інтерфейс біржі можна познайомитися з можливостями платформи і дізнатися, як заробляти криптовалюту.

Щоб допомогти користувачам практично зрозуміти, як працює криптовалютний ринок, біржа пропонує новачкам скористатися Demo-токеном. З ним можна попрактикуватися у трейдингу, не ризикуючи реальними грошима.

WhiteBIT зареєстрована в Естонії та має ліцензію європейського регулятора. Це означає, що для роботи буде потрібно пройти стандартну KYC-процедуру. У розділі FAQ біржі йдеться, що перевірка документів, що підтверджують особу, може зайняти від 1 до 24 годин.

Комісії криптобіржі

Стандартна комісія за угоду на WhiteBIT складає 0.1% суми операції. Для деяких торгових пар передбачено знижені тарифи. Комісія за використання позикових коштів при маржинальній торгівлі на платформі встановлена на рівні 0,098%.

Збори за введення біткоїнів, Ethereum та більшості інших криптовалют на платформі відсутні. Комісії за виведення фіксовано. Наприклад, у випадку з біткоїном, за переведення активу доведеться заплатити 0.0004 BTC.

Функціонал та сервіси

На WhiteBIT є інструменти для базової, спотової та маржинальної торгівлі. Також на біржі є сервіс для стейкінгу, обмінник та P2P-майданчик. Купувати та виводити криптовалютні кошти можна безпосередньо на банківську картку.

На відміну від багатьох інших платформ WhiteBIT надає своїм користувачам додаткові можливості заробітку. Наприклад – команда біржі проводить трейдингові турніри та квізи у соціальних мережах.

Детальне відео як правильно реєструватися на біржах

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...