• Головна
  • У Львові з'явиться новий тип укриттів, як у Ізраїлі, - ФОТО
10:42, 19 липня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові з'явиться новий тип укриттів, як у Ізраїлі, - ФОТО

У Львові з'явиться новий тип укриттів, як у Ізраїлі, - ФОТО

У Львові вперше спорудять новий тип укриття. Безпечні кімнати за ізраїльським зразком з’являться у офісах на перехресті вулиць Стрийська – Наукова.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Ізраїльський «мамад» – форма укриття, що дозволяє людям швидко убезпечитися всередині будівлі, не спускаючись у підвальні приміщення. Як повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, такі безпечні кімнати мають з’явитися у офісах біля озера на вулиці Стрийській.

"Це є вимогою нашого часу. Трагедія, що сталася на цій же вулиці два тижні тому, засвідчує: не завжди люди можуть чи встигають спуститися в укриття.  Безпечні кімнати мають з’явитися в офісах неподалік озера на вулиці Стрийській. Нещодавно на виконавчому комітеті ми внесли певні корективи – на другому березі озера компанія «Asgard investment» продовжить реалізовувати свій проєкт, який власне розпочався з облаштування озера. Саме тут ще будуть збудовані офіси з приміщеннями громадського призначення на перших поверхах - магазинами, закладами харчування та іншими інфраструктурними функціями. І от саме у трьох таких будівлях передбачили безпечні кімнати-укриття, на кшталт ізраїльських", – розповів Любомир Зубач.

За інформацією проєктантів, на одному поверсі в офісі працюватимуть близько сорока людей. На кожну людину передбачили по 0,6 квадратного метра в безпечній кімнаті.

Периметр укриттів буде з посилених залізобетонних конструкцій. Вони розміщатимуться в центрі будівель на усіх поверхах, кожен з яких сполучать безпечною сходовою кліткою - теж із посилених залізобетонних конструкцій для евакуації людей безпосередньо на вулицю.

Всередині кімнати забезпечать:

  • - електричними конвекторами з резервним живленням;
  • - вентиляціями з резервним живленням;
  • - установками з регенерації повітря;
  • - кулерами з питною водою.

Водночас забудовник наголошує, що працівники цих офісів та відвідувачі бізнес-набережної зможуть використовувати також повноцінні укриття звичного типу в сусідніх будівлях. Ввести в експлуатацію будівлі із безпечними кімнатами планують вже наступного року.

Читайте також: Штормове попередження на Львівщині – у ДСНС закликають бути обережними

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#нові_укриття_львів #укриття_у_Львові #безпечні_кімнати_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...