• Головна
  • Ледь не втопився: у Львові лікарі врятували хлопчика у важкому стані
16:05, 17 липня 2023 р.
Надійне джерело

Ледь не втопився: у Львові лікарі врятували хлопчика у важкому стані

Ледь не втопився: у Львові лікарі врятували хлопчика у важкому стані

Лікарі Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" врятували 12-річного хлопця у вкрай важкому стані, який ледь не втопився в озері.

Про це повідомила пресслужба лікарні "Охматдит".

"Сім'я із Новояворівська. Мама – медсестра, батько – Захисник України. Загинув під час повномасштабного вторгнення. Трапилося усе, коли Святослав пішов гуляти з другом. Хлопці вирішили піти до місцевого озера. Ймовірно, Святослава зловила судома в ногах і хлопчик пішов під воду", – йдеться у повідомленні.

До шпиталю 12-річний хлопець поступив у вкрай важкому стані із діагнозом – утоплення у прісній воді. В лікарні кажуть, що вже через 2 хвилини занурення в прісну воду у кров переходить біля 50% води від аспірованої. Значно пізніше вода проникає в кров із шлунка та кишківника. Виникає гіперволемія з вираженою гемодилюцією, гемолізом, гіперкаліємією, гіпонатріємією, гіпокальціємією, гіпохлоремією, гіпопротеїнемією.

"Святослав пережив гіпоксію, тобто тривале кисневе голодування. Це усе впливає негативно на мозок та на інші органи. Зараз вже є позитивна динаміка з боку легень. Святослав поступив із сатурацією 70 із нестабільною гемодинамікою. Ми підтримували серцево-судинну діяльність. Був набряк легень і РДС 3-го ступеня. З легень санувалась велика кількість кровянисто-пінистої мокроти. У Святослава була клініка катехоламінового шоку. Нам вдалося це все скорегувати. Була важка гіпокоагуляція, тобто наявна кровотеча із інтубаційної трубки та кров'янисті виділення із прямої кишки. Сьогодні хлопця зняли зі штучної вентиляції легень", - зазначили у лікарні.

Зараз хлопець поступово відновлюється.

Читайте також: На Львівщині в річці втопився чоловік

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівська_лікарня #дитяча_лікарня_охматдит_львів #ледь_не_втопився
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...