• Головна
  • У Львові відбудеться допрем’єрний показ фільму "Залізні метелики" про MH17
17:42, 16 липня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові відбудеться допрем’єрний показ фільму "Залізні метелики" про MH17

У Львові відбудеться допрем’єрний показ фільму "Залізні метелики" про MH17

У вівторок, 18 липня, у Львові відбудеться допрем’єрний показ документальної картини "Залізні метелики" про збиття російськими військовими літака малайзійських авіаліній на початку російсько-української війни.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Захід розпочнеться о 19:00 у кінотеатрі «Планета кіно» (ТРЦ Forum). Стрічку особисто представлять режисер Роман Любий та продюсер і оператор Андрій Котляр. Після показу відбудеться обговорення. В обмежений прокат фільм вийде 20 липня — покази будуть приурочені дев’ятим роковинам трагедії MH17. Допрем’єрний сеанс у Львові відбувається в межах промотуру: пізніше спеціальні покази за участі творців також відбудуться в Івано-Франківську, Чернівцях, Одесі, Миколаєві та Запоріжжі.

Влітку 2014 року російські військові в небі над українським Донбасом збили цивільний літак рейсу MH17 з 298 людьми на борту. Російський уряд одразу почав заперечувати свою причетність до трагедії, а пропаганда — працювати на повну потужність, намагаючись приховати справжні обставини злочину. Стрічка «Залізні метелики» розповідає про обставини воєнного злочину, розслідування якого тривало 8 років.

Вперше «Залізні метелики» побачили світ на «Санденсі» — одному з головних фестивалів незалежного кіно у США — у секції World Cinema Documentary Competition. Європейська прем’єра відбулася на Берлінале. Фільм показували в Гаазі на фестивалі Movies That Matter, також він увійшов у програму «Горизонти» Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах.

Українська прем’єра стрічки відбулася на фестивалі Docudays UA. Фільм отримав головний приз конкурсу Right Now! — нагороду для креативного документального кіно, що досліджує та аналізує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

Читайте також: Погода у Львові на тиждень: більше сонця, ніж хмар та дощів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#показ_фільму #фільм_у_львові #залізні_метелики #фільм_про_MH17
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...