• Головна
  • Як вибрати планшет і не платити за надмірні функції
Новини компаній
15:03, 14 липня 2023 р.

Як вибрати планшет і не платити за надмірні функції

Новини компаній

Планшети займають нішу між великими смартфонами та ноутбуками: на них зручно читати та дивитися відео, але важко працювати. Планшетів на ринку досить багато і розібратися, що підійде саме для вас буває важко. В цій статті ми розповідаємо, як вибрати планшет під свій бюджет і уникнути розчарування від придбаної техніки. А ще краще приїхати в магазин smsmarket.ua і спробувати все самому!

Стисло: як вибрати планшет

1. Визначтесь з операційною систем. Якщо ви не хочете змінювати звичний інтерфейс, шукайте планшети з тією ж ОС, що й у вашого смартфона. Техніка від Apple дорожча, але довше залишається з підтримкою оновлень. Android пропонує широкий вибір пристроїв за різними цінами, але підтримка виробника може припинитися через кілька років. 

2. Вирішіть, яка діагональ екрана потрібна. 7-8 дюймів зручно брати в дорогу, 10 дюймів підійде для дому та подорожей. Пристрої більші — заміна ноутбуку.

3. Обирайте AMOLED або IPS екрани. TFT-екрани вже застаріли, краще брати AMOLED або IPS. Чим вища роздільна здатність, тим краще.

4. Надавайте перевагу потужному процесору. Що дорожчий планшет, то потужніший процесор у нього вбудований і то швидше він працюватиме. Ще варто орієнтуватися на оперативну пам'ять: мінімум зараз — 4 ГБ. Краще більше.

5. Купуйте планшет із великою кількістю внутрішньої пам'яті. Вбудована пам'ять — це сховище ваших даних. Можна взяти недорогий планшет із 32 Гб вбудованої пам'яті, а потім розширити картою MicroSD. Або купити пристрій, у якому одразу багато місця.

6. Якщо подорожуєте — беріть LTE. Якщо плануєте користуватися планшетом у дорозі, шукайте пристрій із 4G/5G - це можливість використовувати сім-карту. Якщо такого адаптера в планшеті немає, доведеться користуватися тільки вайфаєм.

7. Великий акумулятор — це круто. Час роботи планшета залежить скоріше не від ємності акумулятора, а від стилю використання та оптимізації ОС. Але, безумовно, чим більше в ньому мАг, тим краще.

Розглянемо характеристики докладніше.

Операційна система

Операційна система, або ОС, — це програмне забезпечення, яке керує пристроєм і дає змогу запускати додатки. Таких систем багато, але ми розглянемо тільки найпопулярніші:

Android. Саме серед Андроїд-пристроїв простіше знайти недорогий планшет, який підійде для щоденних завдань: сидіти в інтернеті, дивитися відео та читати книжки. На дорожчих моделях можна редагувати фотографії та відео, запускати ігри.

Минус планшетів на Андроїді — швидке застарівання. Якщо ви купите планшет у 2023 році, то вже в 2026 році виробник може перестати підтримувати вашу модель. Це означає, що ви не отримаєте нові оновлення і не зможете захистити пристрій від вірусів і крадіжки даних.

Щоб уникнути такого, рекомендуємо купити планшеты Samsung. Техніка від корейського бренду підтримується довше за інших і вирізняється поліпшеною операційною системою, яка постійно оновлюється і розвивається.

iOS. Порівняно з Андроїд-пристроями, Айпади дорожчі. У них інша система управління і організація роботи.

Головні недоліки планшетів від Apple: відсутність багатозадачності, унікальний роз'єм для зарядки, відсутність USB, відеокамери і ключових бізнес-функцій.

Діагональ екрану

Розмір планшета варто обирати залежно від того, навіщо вам пристрій. Розглянемо кілька варіантів.

7-8 дюймів. Невеликі планшети, які дуже схожі на смартфони, але трохи ширші. Це ідеальний варіант, якщо вам потрібна просунута «читалка» — пристрої такого розміру можна вмістити в невеликій сумці, рюкзаки або великій кишені. 

9-10 дюймів. Універсальний розмір — можна брати в дорогу чи використовувати тільки вдома. На такому планшеті зручно читати літературу і журнали, дивитися кіно з високою роздільною здатністю і редагувати невеликі документи.

11-13 дюймів. Такі планшети потужні, але важкі. Їх можна використовувати замість ноутбука, що працювати у дорозі. Вони не підходять для тривалих поїздок, де потрібно брати багато речей. 

Найбільше техніки різних розмірів у Realmi. Тому ми радимо звернути увагу і при бажанні купити планшеты Realme під свої потреби.

Продуктивність

На швидкість роботи планшетів впливає процесор і обсяг оперативної пам'яті. 

Головна характеристика процесора — частота, яка вимірюється в Гц. Що вище значення, то більше операцій планшет може виконати і не зависнути: наприклад, одночасно запустити кілька важких застосунків, завантажувати фільм та слухати музику.

Варто звертати увагу на потужність процесора, якщо ви плануєте використовувати його для вимогливих ігор. В інших випадках діє просте правило: що дорожчий планшет, то швидше він працюватиме.

Оперативну пам'ять потрібна для завантаження інформації, яку планує обробити планшет. Що більше такої пам’яті у пристрою, то краще. 

Для сучасного Андроїд-пристрою потрібно мінімум 4 ГБ оперативної пам'яті. Якщо буде менше, то процесору доведеться завантажувати дані, обробляти їх, вивантажувати і повторювати процес. У підсумку на завантаження-вивантаження йде багато часу і саме тому пристрій починає гальмувати.

Вбудована пам'ять

Внутрішня пам'ять потрібна для встановлення операційної системи, додатків і зберігання файлів. При необхідності, можна купити планшет з додатковою картою пам'яті і зберегти на ній всі фото та відео.

Оптимальна кількість пам'яті на 2023 рік — 64-128 ГБ. Якщо ви дивитеся фільми та серіали онлайн, а не завантажуєте їх на пристрій, цього має вистачити.

Ємність акумулятора

Зв'язок між ємністю батареї і кількістю годин, протягом яких планшет працює без підзарядки, непрямий. На час роботи впливає маса чинників: операційна система, кількість запущених додатків та їхня енергоємність.

Планшет на 10 000 мАг, забитий додатками і підключений до інтернету, розрядиться швидше, ніж новий планшет на 5000 мАг. Тому перед покупкою краще подивитися тести на ергономічність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...