• Головна
  • «Чоловік воює, а я дбаю про економічний тил». Як дружина воїна ЗСУ розвиває сімейне виробництво напівфабрикатів (ВІДЕО)
Новини компаній
17:00, 12 липня 2023 р.

«Чоловік воює, а я дбаю про економічний тил». Як дружина воїна ЗСУ розвиває сімейне виробництво напівфабрикатів (ВІДЕО)

Новини компаній

Христина та Юрій Поронюки познайомилися 11 років тому. Чоловік вже тоді служив у лавах ЗСУ, а кожну відпустку проводив разом із коханою. Після весілля пара запустила власний бізнес – виробництво напівфабрикатів «Файні пироги». Сьогодні Юрій продовжує боронити Україну, а Христина тримає економічний тил, керуючи виробництвом.

Історію подружжя розповідає медіа ШоТам.

Одинадцять років тому Христина Поронюк за компанію пішла з подругою на побачення, де зустріла кохання всього життя. Юра виявився військовим, а шлях до його серця дівчина знайшла через… вареники.

«Це я була ще студенткою, десь 5 курс, і, власне, завжди приїжджала з дому з наліпленими варениками, і Юрій приходив у гості, полюбляв поласувати», – ділиться дівчина.

Пара зустрічалася два роки, поки не почалася російсько-українська війна. Тоді Юрій вирушив служити на Донеччину. І саме там зрозумів, що жити варто просто тут і зараз. Тож під час відпустки чоловік запросив кохану на концерт і зробив їй сюрприз.

«Сіли на каву, і йому телефонують: “Терміново потрібно на роботу”. Я кажу: “Шкода, але їдь”. Він поїхав, і тут через якийсь час починаються танці. З'являються дівчата, між ними один хлопець, який з ними танцює, і він в масці. І потім цей чоловік іде в напрямку до мене, знімає маску, я дивлюсь: о, а це мій чоловік! Став на одне коліно, попросив руки і серця. Я погодилася», – згадує Христина Поронюк.

Пара одружилася, а весільні гроші вклали у виробництво улюбленої страви Юрія – вареників. 

«Вирішили, що це власна справа має бути пов'язана з харчуваннням. Вареники, пельмені, млинці, голубці. Те, що може бути паличкою-виручалочкою для будь-якої господині», – зазначає власниця виробництва напівфабрикатів «Файні пироги».

Протягом 8 наступних років Юрій захищав країну, а Христина розвивала бізнес і берегла родину. Народила 3 дітей, відкрила торговельні точки у Львові та Києві і вивчила смаки українців.

Та з початком повномасштабного вторгнення виробництво зупинилося. Юрій продовжував боронити країну, а Христина годувала варениками переселенців і бійців територіальної оборони.

«Щотижня ми відправляли якусь поставку, певну кількість вареників, певну кількість пельменів чи млинців», – розповідає Христина.

Наприкінці весни Христина вперше за довгий час побачилася з чоловіком, адже він зміг взяти коротку відпустку. Разом вони відновили продаж вареників, а допоміг у цьому Український ветеранський фонд.

Завдяки грантовим коштам подружжя придбало новий холодильник для своєї продукції та змогли поставити сімейний бізнес на робочі рейки. Утім перемога в конкурсі від Українського ветеранського фонду виявилася не єдиною хорошою новиною. Христина чекала на дитину.

Наразі вона перебуває на 38-му тижні вагітності. Незабаром – збори в пологовий будинок. Однак після народження дитина підприємиця планує якомога швидше повернутися до улюбленої справи. Адже поки коханий чоловік воює, вона дбає про економічний тил.

«Коли планую повертатися до справ? Звичайно, якомога швидше. Із такою великою сім'єю не можна не повертатися до справ. Треба рухатися, працювати», – переконана власниця компанії з виробництва напівфабрикатів «Файні пироги» Христина Поронюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...