• Головна
  • Літаки F-16 допомогли би повністю відбити атаку на Львів – Ігнат
11:57, 6 липня 2023 р.
Надійне джерело

Літаки F-16 допомогли би повністю відбити атаку на Львів – Ігнат

Літаки F-16 допомогли би повністю відбити атаку на Львів – Ігнат

Багатоцільові винищувачі F-16 зможуть захистити від російських атак ракетами та БПЛА територію усієї України.  Завдяки можливості нести ракети різного типу, ці літаки можуть знищувати цілі у повітрі, на землі і в морі.

Про це заявив Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил Збройних сил України, коментуючи нічну ракетну атаку російських сил по Львову, передає "Радіо Свобода".

«Сім з десяти ракет знищено. Мені навіть пишуть: «Чому ви написали в дописі «лише 7 з 10?». Тому що хотілось десять, а щоб було 10 з 10 – нам потрібно F-16 принаймні. Тому що захистити усю країну від прольотів ракет, на жаль, не так просто. Вони пропрацювали маршрут, використовуючи і рельєф місцевості, і русла річок – в цьому випадку Дніпро – вони летіли до Києва і різко звернули в напрямку Львова», – розповів військовий.

Ігнат додав, що саме наявність F-16 може зробити можливим знищення усіх повітряних цілей, які атакують українську інфраструктуру. За його словами, російська армія використовує природні особливості рельєфу та хитрощі для подолання української ППО.

«Швидкість ракет – від 700 до 900 кілометрів за годину, винищувач може їх наздоганяти, перехоплювати, летіти назустріч. По напрямку слідування цих ракет, їх можна було перехоплювати винищувачами, чим і займались наші винищувачі. Частину цих ракет вдалося перехопити винищувальною авіацією. Але це дуже невелика частина. З цією задачею міг би справитись багатоцільовий винищувач F-16, який створений для того щоб знищувати такі цілі, як крилаті ракети та «дрони-камікадзе». Для захисту країни від російського тероризму не треба дуже багато винищувачів», – сказав Ігнат.

Він також повідомив, що західними винищувачами можна виконувати й інші завдання, як от підтримувати Сухопутні війська на полі бою чи знищувати цілі в морі. Саме з Чорного моря, кажуть у командуванні Повітряних сил ЗСУ, російські сили здійснили сьогоднішню нічну атаку.

«Ці винищувачі мають таке озброєння, як ракети Harpoon. Сьогодні Львів атаковано з Чорного моря, з кораблів і підводних човнів. А ракети Harpoon саме для того, щоби вслід за «русским кораблем» відправляти усе те, що там не ходить, а плаває», – запевнив речник ПС ЗСУ.

Як повідомлялося, 6 липня вночі війська РФ атакували Львівщину. Внаслідок ракетного удару по Львову загинули чотири людини, ще 34 поранені. ДСНС показала наслідки удару по Львову.

Військові повідомили, що Львів був атакований "Калібрами", знищено 7 з 10 ракет.

Раніше президент Володимир Зеленський прокоментував наслідки обстрілу Львова.

Читайте також: У Львові ракета влучила у житловий будинок. Є загиблі та постраждалі, - ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #обстріл_Львова #ракета_влучила_у_будинок_у_Львові #загиблі_у_Львові #фото_обстрілу_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...