• Головна
  • Львову не вистачає контролерів у громадському транспорті
16:53, 2 липня 2023 р.
Надійне джерело

Львову не вистачає контролерів у громадському транспорті

Фото - "Суспільне Львів".

Фото - "Суспільне Львів".

У Львові на роботу запрошують контролерів у громадському транспорті. Потреба у контролерах виникла після того, як впровадили безготівкову оплату проїзду у деяких маршрутних автобусах.

Загалом бракує понад 120 контролерів, розповів директор міського департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, повідомляє "Суспільне Львів".

За його словами, зараз в місті працюють 68 контролерів, потрібно ще щонайменше 120 інспекторів.

"Запрацювала безготівкова оплата в межах тестування системи і відповідно оплата може здійснюватись кількома способами. Це може бути безготівкова оплата шляхом використання своєї платіжної картки. Також можна розрахуватися сервісами Apple Pay, Google Pay, з телефону, де є прив'язана відповідна картка. Якщо пасажир виявив бажання розрахуватися готівкою, він зобов'язаний придбати у водія квиток з QR-код, який надалі контролер має можливість перевірити", — розповів Забарило.

У Львові вже на п’яти автобусних маршрутах можна оплати проїзд безготівково. Це маршрути №1А, 3А №10, а також 5А та 62. Одночасно з безготівковою оплатою на цих автобусних маршрутах запрацювали контролери.

"У кожному транспортному засобі ми стараємося, щоб був один контролер. Найбільше зараз роботи такої як інформування пасажирів, бо не всі ще звикли до системи, не знають як користуватись", — каже інженер зміни контролерів Андрій Фок.

Інспектори поки що не штрафують, а консультують і контролюють. Серед обов’язків контролера — це контроль за оплатою проїзду, перевірка наявності документів, які дають право на пільговий проїзд, а також — допомога пасажирам із валідацією та оплатою проїзду.

Безготівкова оплата в маршрутках поки працює в тестовому режимі і за допомогою однієї платіжної картки можна придбати лише один квиток.

Читайте також: Прогноз погоди у Львові на тиждень: хмари, тепло та павутиння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #безготівкова_оплата_проїзду #перевірка_оплати_проїзду_у_Львові #валідація_проїзду_Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...