• Головна
  • Завтра Львів прощатиметься з чотирма Героями, - ФОТО
17:15, 28 червня 2023 р.
Надійне джерело

Завтра Львів прощатиметься з чотирма Героями, - ФОТО

Завтра Львів прощатиметься з чотирма Героями, - ФОТО

У четвер, 29 червня, Львів попрощається з чотирма Героями. Петро Гук, Ілона Орлова, Володимир Тріщ, Юрій Москаль захищали Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Петра Гука та Ілони Орлової розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Володимира Тріща та Юрія Москаля розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Петро Гук

(09.07.1973-29.07.2022) Львів'янин.

Навчався у Ліцеї №2 Львівської міської ради, згодом – у Національному університеті «Львівська політехніка». Закінчив економіко-правовий факультет Маріупольського державного університету, здобув ступінь магістра з безпеки підприємства.

Учасник Революції Гідності. У 2014 році, покинувши все, разом із друзями перебрався до Маріуполя, щоб приєднатись до лав новоствореного полку «Азов». За особисту відвагу був нагороджений пам'ятним знаком «Захисник Маріуполя» та відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

У 2015 році під час виконання бойового завдання отримав складну травму, відтак працював військовим сапером у складі полку, а згодом приєднався до відділу інженерного забезпечення.

Із початком повномасштабного вторгнення рф продовжував службу за контрактом у складі полку. Разом із побратимами обороняв металургійний комбінат «Азовсталь». Загинув від рук окупантів під час терористичного акту в Оленівці. За пів року до вторгнення у Петра Гука загинула мати.

У Героя залишилися рідний брат та племінники.

Ілона Орлова

(17.02.1993-25.06.2023) Уродженка села Жовчів (Івано-Франківська область).

Навчалась у Калуському ліцеї №5 Калуської міської ради Івано-Франківської області, згодом вступила до Середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 48 міста Львова. Закінчила Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. Проходила інтернатуру у столиці.

У мирний час працювала сімейним лікарем у селищі міського типу Драбів Черкаської області. Захоплювалася туризмом, обожнювала котів.

Старший лейтенант медичної служби. У грудні 2019 року добровільно вступила до лав 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Згодом проходила службу у Вінниці.

Із початком повномасштабного вторгнення виконувала завдання у «гарячих точках» фронту у лавах 14-ї бригади Національної гвардії «Червона Калина».

У Ілони Орлової залишилися батьки, брат та тітки з родинами.

Володимир Тріщ

(15.09.1990-25.06.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №64 міста Львова. У 2008 році закінчив Вище професійне училище №20 міста Львова, згодом – Українську академію друкарства.

Учасник Революції Гідності, у 2014 році приєднався до лав «Правого сектору». Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 5-го окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Потім вступив до підрозділу патрульної поліції особливого призначення «Гарпун».

Постійно навчався військовій справі: проходив підготовку на базі 197-го центру підготовки сержантського складу Сухопутних військ ЗСУ, у 2020 році здобув кваліфікацію «Інструктор І рівня БАрС» та закінчив навчання у Військовому коледжі сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. За патріотизм та вірність службі був нагороджений численними відзнаками.

У вільний час озвучував аніме і серіали українською мовою, любив комп’ютерні ігри та був затятим колекціонером. Протягом 2021-2022 років входив до 18-го окремого вертолітного загону ЗСУ Місії ООН у Демократичній Республіці Конго.

Із початком повномасштабного вторгнення проходив військову службу на посаді командира підрозділу у складі військової частини А4002, виконував завдання на східному напрямку фронту.

У Героя залишилися батьки, дружина, дві доньки, сестри та хрещені діти.

Юрій Москаль

(17.08.1984-20.06.2023) Львів’янин.

Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі №33. Здобув освіту у Вищому професійно–технічному училищі №48 міста Львова (сьогодні – Державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище комп'ютерних технологій та будівництва»).

Після завершення навчання проходив військову службу, входив до складу миротворчого контингенту в Іраку.

У мирний час працював у львівському представництві Товариства з обмеженою відповідальністю «Онур Конструкціон Інтернешнл» та на місцевому будівництві.

Із початком повномасштабного вторгнення рф добровільно став на захист Батьківщини. Боровся із російськими загарбниками на східному напрямку у лавах 42-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Юрія Москаля залишилися мама, дружина, троє дітей та сестра.

Читайте також: Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на ранок 28 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання_з_героями #львів_прощання_з_героями #новини_львів #львів_попрощається_з_героями #новини_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...