• Головна
  • Інвестиційні активи в Україні 2023: популярні варіанти, скільки треба мати та як почати вигідно вкладати гроші
Новини компаній
15:00, 30 червня 2023 р.

Інвестиційні активи в Україні 2023: популярні варіанти, скільки треба мати та як почати вигідно вкладати гроші

Новини компаній

ZwjnEt_ZgE4PaBy-0AZu_1h1G-Cbyk9B54Wt6WZlcCIPW3ETYqV703q9VtQXv4Rh4GzO7qOLMBvMKl3K_yNxTzzOTD9LE2YTeZEzn-uMb7ugP2frTiofmR5B1yXmUPmxnIkjMFOlPMIlaN6eOQPeDwI

Зробити правильний вибір у сенсі грамотного інвестування зараз, це актуальна проблема. Сучасна ситуація в Україні - випробування, яке потребує адаптивності, творчого підходу та пошуку альтернативних прибутків. Хоча для одних людей - це шокова ситуація, для інших - спосіб перезавантажити поточні активи тому, що з’явилися нові перспективні можливості із чималим дисконтом.

Пересічні українці віддають перевагу банківським депозитам, військовим облігаціям, акціям, криптовалютам, а також, різного роду нерухомості, включно з сільгосп землею. Слід зазначити, що вклади у гривні та іноземній валюті розділилися порівну. Згідно з опитуванням, лише 5% респондентів вказали, що не мають жодного досвіду в інвестиціях. Щоб спробувати цю діяльність, треба заробити стартовий капітал, у чому допоможе сайт Myrotvorets, на якому зберігається великий асортимент ігрових автоматів на будь-який смак.

Які способи інвестування актуальні у 2023 році та скільки активів треба мати

CNhB2cBjrNFlbMDyXVgB-oOaL7wbymFyn31CK0IN1Pa2zvt63RZMXw76gf3zKI6wFA54pUbndywDRTVs-klcVTej3J4NEaQPBfNOG_sRp3iuP3V4Slad_dSgYPPMH2S83y5mmlxiefDFPw1NAN_pCDs

Нестабільна економічна ситуація в країні спонукає людей шукати нові засоби інвестування та зберігання грошей. Безумовно, багато хто полюбляє конвертувати гривню в іноземну валюту, але є й інші варіанти. Серед них:

  • Державні облігації з прибутком 18.5% річних і терміном, від 90 днів до 1.5 року;

  • Купівля квартир або офісних приміщень (помешкання під оренду, склад тощо);

  • Придбання землі під сільгосп діяльність або здачу в оренду;

  • Пошук вигідних криптовалютних осередків;

  • Акції іноземних компаній;

  • Українські стартапи та альтернативні активи.

До останніх можна віднести: доопрацювання наявних технологій, розвиток інновацій, навчальні програми для підлеглих тощо. Тож, у сучасному пакеті активів, інвестор повинен мати щонайменше 3-5 вигідних активів. При цьому, вони повинні приносити певний профіт та мати різну специфіку.

Поради новачкам: скільки грошей треба для початку

Перш за все, чіткої суми для початку інвестицій ще не вигадали, тому початківцям доведеться визначити її самостійно. Але, краще починати з невеликих внесків, наприклад, у держоблігації. Також, перший вклад повинен складатися із коштів, що людина може собі дозволити. 

Річ у тім, що завжди треба мати запас ліквідних коштів у готівці або на картці. Тим часом цих грошей повинно вистачити приблизно на три місяці життя. Будь-який надлишок можливо внести до інвестиційного портфеля.

Якщо у людини невелика зарплата, це також не проблема - було б бажання. Головне, зважити витрати з прибутком і, якщо вийде якийсь відсоток залишку, його можна відкласти або інвестувати. До того ж потрібно починати з активів, що мають мінімальні ризики, наприклад банківський депозит у закладі, який працює багато років.  

Попри це, важливо мати постійний доступ до перевірених аналітичних джерел. Фінансова обізнаність допоможе здійснити правильний вибір активів для портфеля. Тим більше вивчення ринку зменшить вірогідність небажаних ризиків. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...