• Головна
  • У Львові попрощаються з Героєм - Володимиром Козловським
18:05, 25 червня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові попрощаються з Героєм - Володимиром Козловським

Фото - з відкритого доступу

Фото - з відкритого доступу

На війні Львівщина втратила ще одного Героя. 

26 червня у Львові попрощаються з Героєм Володимиром Козловським, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі Львівської мерії. 

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Володимир Козловський (21.07.1968-19.06.2023) Львів’янин.

На війні загинув військовий - Володимир Козловський

Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі №2 (сьогодні – Ліцеї №2 Львівської міської ради). Закінчив кафедру фізіології та екології рослин біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після першого року навчання проходив два роки строкової військової служби. Протягом 1993-1996 років навчався в аспірантурі Інституту екології Карпат НАН України.

Кандидат біологічних наук за спеціальністю «Екологія», український дослідник ґрунтів і екосистем України. Обіймав посади від інженера до старшого наукового співробітника (з 2018 року) відділу екосистемології Інституту екології Карпат НАН України, а також старшого наукового співробітника Наукового центру Інституту гірничо-хімічної промисловості за сумісництвом.

У 2005-2006 роках – постдокторант у Корнельському університеті (США). Автор численних наукових публікацій.

За словами колег та друзів Володимира Козловського, був надзвичайно працьовитим і скромним, проте, завжди рішучим у своєму виборі, з чіткою життєвою позицією та справжнім патріотом. Захоплювався своєю справою, активно займався спортом, туризмом.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

У Володимира Козловського залишилися дружина та двоє синів.

Читайте також: Із Запоріжжя на Львівщину почали евакуюватися люди

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#загинув_на_війні #львів_прощання_з_героєм #львів_попрощається_з_героєм #новини_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...