• Головна
  • Прогноз погоди у Львові на тиждень: наближаються дощі та хмари
14:49, 10 червня 2023 р.
Надійне джерело

Прогноз погоди у Львові на тиждень: наближаються дощі та хмари

Прогноз погоди у Львові на тиждень: наближаються дощі та хмари

За прогнозами метеорологів порталу Синоптик, з 12 по 18 червня погода на Львівщині буде наступною:

Понеділок, 12 червня, буде прохолодним, як для літа. Хмарно, дощитиме, температура становитиме від +12 градусів вночі до +13 вдень, а ввечері опуститься до +11 градусів.

Цей день в народі називають "зміїним". Вбивати повзунів у цей день небезпечно, бо буде помста. Також 12 червня прийнято саджати боби.

Вівторок, 13 червня, також буде хмарним, дрібний дощ може посилитися у другій половині дня ближче до вечора. Температура вночі +11. Вдень підійметься до +16.

У цей день завершують посів та прислуховуються до зозулі. Якщо вона кує – погода має покращитися.

Середа, 14 червня, буде більш теплою. Температура вночі становитиме +12 градусів, вдень підійметься до +20 а ввечері має не опускатися нижче +17 градусів. У продовж дня ще може дощити, але ввечері хмари мають прибратися геть.

Погода у цей день за народним календарем визначала майбутній урожай: гарний ранок – гарне жито; дощ, похмуро – добрі льон та коноплі. Також 14 є традиція провести вечір з коханими людьми, щоб було щастя.

Четвер, 15 червня, температура змінюватиметься так: +13 вночі, +21 вдень і +17 градусів ввечері. День має бути похмурим з самого ранку, якщо в обід розпочнеться дощ, то він підсилиться ближче до вечора.

У цей день відзначають святителя Никифора, патріарха Константинопольського. Також кажуть, що хмарна погода в цей день ввечері принесе негожий і похмурий день наступний.

П'ятниця, 16 червня, увесь день триматися хмарна погода, а у другу половину дня очікується дрібний дощ. Температура становитиме +14, 21, 19 градусів вночі, вдень та ввечері відповідно.

За народним календарем цей день називають Лука Вітренник, згадують мученика Лук'яна та уважно слідкують, звідки вітер дме. Північно-східного вітер може принести довгі дощі, шкідливі для жита.

Субота, 17 червня, небо увесь день буде вкрито хмарами, дощитиме з середини і до кінця дня. Ніч буде теплою - +16 градусів, вдень температура підійметься до +21 градуса і такою залишиться до самого вечора.

У цей день вшановують святителя Митрофана Константинопольського. За народним прогнозом погоди червона вечірня зоря означає, що буде вітер; світла і жовта – дощ. Ще у цей час починають зацвітати пізні сорти горобини та яблунь.

Неділя, 18 червня, також буде хмарною, також в обід розпочнеться дрібний дощ, який продовжиться до вечора. Температура становитиме +19 вночі та +27 і +22 вдень і ввечері.

У цей день згадують священномученика Дорофія, єпископа Тірського. З Дорофія розпочинаються найкоротші ночі літа, які в народі прозвали "гороб'їними".

Читайте також: Раптово впав у воду – на Львівщині у річці потонув чоловік, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#погода_на_Львівщині #Львівський_гідрометцентр #прогноз_погоди_на_тиждень #новини_Львів #погода_Львів #новини_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...