• Головна
  • Площа Ринок у Львові: цікаві факти та екскурс в історію
Новини компаній
17:16, 2 червня 2023 р.

Площа Ринок у Львові: цікаві факти та екскурс в історію

Новини компаній

Площа Ринок вважається однією з візитівок завжди дивовижного Львова, тому якщо ви приїхали сюди вперше, то виділіть небагато часу й обов'язково відвідайте локацію особисто. Це серце західної столиці та місце, звідки почалася її історія.

Будівництво площі відбувалося в XIII столітті. До неї доклали руки не лише тутешні майстри, а й німецькі колоністи, які працювали за проектами італійських архітекторів.

Площа Ринок у Львові: цікаві факти та екскурс в історію, фото-1

Майдан складається з Ратуші й 44 будинків. Їх жителі Львова прозвали кам'яницями, оскільки для зведення стін використовувався виключно якісний камінь та обпалена в печах цегла. Ці будинки на той час належали багатим людям, серед яких було кілька іменитих купців. Згідно з архітектурним планом міста, тільки місцевій знаті й духовенству дозволялося зводити житло понад 3 поверхи заввишки. Водночас для простого люду діяло навіть обмеження кількості вікон. Вони не могли виходити на фасад у кількості понад три.

Розташовані на площі Ринок будинки не мали нумерації. Вони називалися залежно від особливостей оформлення чи власників. Наприклад, тут була «кам'яниця Лукашевичів». А сусідній із нею будинок іменували «Під левом».

Назва площі пов'язана з тим, що в давнину на її території і справді перебував ринок. Сюди приїжджали торгувати багато закордонних купців із Європи. Тому на прилавках можна було знайти багато екзотики.

Окрім екскурсій і культурного відпочинку, у Львові на вас чекає автентична українська кухня та авторське пиво від місцевих пивоварень. Не буде тут нудно й аматорам азартних розваг. Буквально кілька років тому після легалізації бетингу на законодавчому рівні у Львові відкрилися філії багатьох популярних букмекерів. Хоча в разі бажання зробити ставку на спорт зовсім не обов'язково їхати на Західну Україну. Сьогодні вітчизняні букмекерські контори доступні через інтернет. А найнадійніші навіть потрапляють у спеціальний рейтинг, який можна знайти за посиланням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,77
EUR
42,60
42,70
PLN
9,88
9,93
Оголошення
live comments feed...