• Головна
  • Завтра Львівщина попрощається з двома Героями, - ФОТО
16:17, 17 травня 2023 р.
Надійне джерело

Завтра Львівщина попрощається з двома Героями, - ФОТО

Завтра Львівщина попрощається з двома Героями, - ФОТО

У четвер, 18 травня, Львівська громада попрощається з двома Героями. Ростислав Шафранський та Олег Грицеляк загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Ростислава Шафранського розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Олега Грицеляка розпочнеться об 11:00 у храмі святого Миколая УГКЦ у Підбірцях (вул. Якимовича, 1). Поховають Героя на місцевому цвинтарі.

Ростислав Шафранський

(27.03.1999-11.05.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської, згодом – у Корелицькому закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів. Закінчив Перемишлянський професійний ліцей за спеціальністю «маляр, штукатур».

Після завершення навчання проходив службу у складі військової частини А0981. У вільний час захоплювався футболом.

Із початком повномасштабного вторгнення рф вступив до лав територіальної оборони. Пізніше боронив державу від окупантів на східному напрямку у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Ростислава Шафранського залишилися батьки та сестра.

Олег Грицеляк

(26.03.1993-13.05.2023) Уродженець села Підбірці Львівської області.

У 1999-2010 роках навчався у Підбірцівському ліцеї Львівської міської ради. Після завершення навчання проходив строкову військову службу у лавах 45-го полку оперативного призначення імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального обʼєднання Національної гвардії України.

Протягом 2013-2022 років працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Родинна Ковбаска».

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації прийняв рішення стати на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у «гарячих» точках фронту в складі 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил Збройних Сил України.

У Олега Грицеляка залишилися дружина та дворічний син.

Читайте також: Втрати окупантів від Генштабу ЗСУ: є 200 тисяч вбитими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання_з_героями #львів_прощання_з_героями #новини_львів #львів_попрощається_з_героями #новини_Львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...