• Головна
  • Дітлахи, які живуть поблизу Підзамче матимуть де бавитись, для них встановлять новий дитячий майданчик
17:38, 7 серпня 2013 р.

Дітлахи, які живуть поблизу Підзамче матимуть де бавитись, для них встановлять новий дитячий майданчик

В рамках проекту «Ревіталізації Підзамче» 1 серпня відбулися завершальні громадські слухання з мешканцями району. На зустрічі сторони погодили остаточний проект оновлення дитячого майданчика на вул. Б. Хмельницького, 66-72. Роботи планують розпочати в середині серпня.Про це інформує прес-служба ЛМР

В межах району мало місць для того, щоб мешканці могли займатися ігровими видами спорту або ж активним відпочинком. Цей факт був взятий до уваги під час розробки проекту, тому після проведення робіт дитячий майданчик перетвориться на повноцінне місце відпочинку не лише для дітей, а й для підлітків та дорослих. На його території буде встановлено тенісний стіл, баскетбольне кільце для вправляння у кидках м’яча. Також архітектори у своєму проекті відвели місце для охочих покататися на роликах. Оскільки в проекті були задіяні активісти міського велоруху, на майбутньому майданчику не забули і про любителів пересуватися містом на двох колесах – тут буде встановлено і велосипедну стійку.

«Дуже приємно, що врахували усі наші побажання, хоча вік мешканців дуже різний і в кожного своє бачення. На початку було важко переконати людей, щоб вони підтримали цю ініціативу, всі ставились з недовірою, а зараз підходять і питають, коли почнуться роботи. Всім хочеться відпочивати в приємних умовах, бо раніше тут був просто жах, а не майданчик. Тепер головне, аби люди шанували працю інших, щоб цей майданчик простояв мінімум 10 років», – поділилась своїми думками місцева мешканка Тетяна Чорненька.

Здебільшого, у проекті буде використано нові матеріали та конструкції, але частину з уже існуючих об’єктів буде відновлено та встановлено знову. Окремим арт-об’єктом на вул. Б. Хмельницького стане стіна, загальною площею 250 м кв., яку на громадських засадах зголосилися розмалювати львівські графітчики. Поки що свою ідею вони залишають у таємниці.

Довідка

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізується Інститутом міста (Львів) та Інститутом розвитку міст (Краків) коштом Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми міжнародної технічної допомоги Polska Pomoc.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...