• Головна
  • До Львова завітає керівник проекту «Единбург – місто літератури ЮНЕСКО» Алі Боуден
09:24, 7 серпня 2013 р.

До Львова завітає керівник проекту «Единбург – місто літератури ЮНЕСКО» Алі Боуден

На 20. Форум видавців до Львова завітає керівник проекту «Единбург – місто літератури ЮНЕСКО» Алі Боуден (Ali Bowden). Відома у Шотландії культурна діячка, яка тривалий час виконувала обов’язки радника і спікера своєї країни, з 2006 року є директором Единбурзького центру літературного об'єднання ЮНЕСКО.Про це інформують організатори. 
 
«У ті часи, коли книготоргівля б’ється у конвульсіях через масове виробництво покетбуків та Ipad, а люди пророкують смерть книги, я все ж таки сподіваюся, що справді гідні видання відстоять своє місце на ринку», – зазначає Алі Боуден.
 
Пані Боуден не новачок у літературній сфері. Була випускаючим редактором в незалежному торговому виданні, працювала в Единбурзькому університеті преси. На посаді директора літературного об’єднання Алі зробила неможливе: за кілька років вона створила глобальну мережу Літературних міст, об’єднавши найбільші літературні центри світу за програмою ЮНЕСКО. «Ми полегшуємо життя літературним організаціям, дозволяючи їм співпрацювати одна з одною, а також поширювати літературу і культуру читання».
 
Алі Боуден є вкрай стурбованою ситуацією невеликих видавництв на книжковому ринку: «На сьогодні маємо широкий асортимент книг і журналів, які випускають великі медіа-холдинги. Враховуючи те, як важко зараз продавати книги, я дивуюсь, як виживають невеличкі видавництва?».
 
З 2010 року Алі веде блог, у якому ділиться з читачами власними думками про нові події і місця, про цікавих людей, з якими їй доводиться спілкуватись. Тим самим вона намагається зацікавити якомога більшу аудиторію літературним життям країни. «Я роблю, що мушу і що можу», – зауважує пані Боуден.
 
На 20. Форумі видавців у Львові Алі Боуден візьме участь у редакційних візитах, які реалізовуються у межах проекту Book Platform.
 
Нагадаємо,  Форум видавців у Львові — це міжнародний книжковий форум, який відбувається щорічно у вересні у Львові. Головні експозиції розташовуються у Палаці мистецтв і біля Палацу Потоцьких. Цього року форум проходитиме у двадцяте і ціла низка проектів і заходів відбуватиметься з 10 по 15 вересня 2013 року. 

 

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,98
40,04
EUR
43,15
43,25
PLN
10,01
10,05
Оголошення
live comments feed...