• Головна
  • У Львові відкрили новий мурал: кому присвячений, - ВІДЕО
15:06, 28 квітня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові відкрили новий мурал: кому присвячений, - ВІДЕО

Фото - ЛМР

Фото - ЛМР

У Львові на вулиці Князя Мстислава Удатного відкрили новий мурал. 

28 квітня у Львові на вулиці Князя Мстислава Удатного відкрили мурал "Атіква-Надія", який присвячений Нафталі Герцу Імберу – видатному поету сучасної івритомовної літератури, автору тексту ізраїльського державного гімну «Атіква» (назва гімну Ізраїлю, що в перекладі означає «Надія»).

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

Відкриття муралу приурочено до 75-ліття проголошення незалежності Ізраїлю (14 травня 1948 р.).

Місце розташування муралу вибрали недарма. У міськраді кажуть, це місце безпосередньо пов’язане з єврейським життям Львова.Тут була Велика синагога Краківського передмістя (Велика передміська синагога), збудована ще 1632 року і зруйнована нацистами під час Другої світової війни.

"Хочу окремо подякувати пану Послу Ізраїл.. Я пам’ятаю ту велику допомогу, яку ви надали для міста. Коли ми потребували генераторів, посольство включилось на повну. Громада Львова буде пам’ятати всі ті добрі справи, які ви зробили для нас від імені свого уряду, своєї держави", – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нафталі Герц Імбер – поет, який став автором тексту державного гімну Ізраїлю, і якому присвячено мурал, народився у Золочеві, що на Львівщині, потім переїхав до Бродів, звідти – до Львова, а згодом –до Ерец Ісраель.

Цей мурал – частина великого проєкту Art Meets History, започаткованого Посольством Держави Ізраїль в Україні, який триває вже третій рік поспіль у різних містах України і має на меті залучити українських художників до створення муралів із зображенням видатних ізраїльських діячів: письменників, поетів, громадських діячів, які народилися в Україні, саме в тих містах, де пройшло їхнє дитинство і юність.

Мурал у Львові створено за ініціативи Посольства Держави Ізраїль в Україні спільно з ГО «Товариство українсько-ізраїльської дружби» і виконано львівськими художниками Андрієм Савчишиним та Тарасом Довгалюком.

Читайте також: 21 квітня у Львові відкриють фонтан на площі Галицькій: його присвятять "Да Вінчі"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#мурал_львів #новий_марл_у_львові #львів_мурал #мурал_у_львові #вулиця_князя_мстислава #новини_Львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...