• Головна
  • У Львові запрацював фонтан на площі Галицькій, - ФОТО
15:34, 21 квітня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові запрацював фонтан на площі Галицькій, - ФОТО

Фото - ЛОДА

Фото - ЛОДА

У центрі Львова відкрили фонтан на честь Дмитра Коцюбайла. 

У Львові на площі Галицькій відкрили відреставрований фонтан "Кульбаба". Його присвятили українському захиснику родом з Прикарпання Дмитру Коцюбайлу, який загинув у березні цього року у бою під Бахмутом. Також фонтан присвячений усім добровольцям російсько-української війни.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської військової адміністрації. 

Військовий Дмитро Коцюбайло, більш відомий як «Да Вінчі», загинув 7 березня у бою під Бахмутом. Свого часу він отримав найвищу державну нагороду – звання Героя України і став одним з наймолодших Героїв України. Йому було 27 років.

Реконструкція площі Галицької та фонтану «Кульбаба» тривала з 2019 року. Для повноцінної роботи фонтану сформували чашу, під'єднали воду, встановили освітлення тощо.

На урочисте відкриття завітали представники місцевої та обласної влади, громадськість, а також керівниця медичної служби «УЛЬФ» 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» та наречена захисника Аліна Михайлова. Дівчина висадила поблизу фонтану каштан – як символ пам’яті про «Да Вінчі».

Зараз тут вода струменіє до середини своєрідною квіткою. У вечірній час працюватиме підсвітка. Чашу фонтана виготовили із кортенівської сталі – «живого» металу, що поступово змінює свій колір під впливом природних явищ.

Довідково. У 1880 році на площі Галицькій зʼявилась криниця з фонтаном та скульптурою героїні однойменної балади поета Адама Міцкевича – Світезянки (німфа озера Світязь) авторства польського скульптора Тадеуша Блотніцького (1858-1928). Скульптура була втрачена після Другої світової війни. Орієнтовно після 1970 року тут встановили абстрактну композицію «Кульбаба», роботи львівського художника Олега Микити. Відтепер реконструйований фонтан носитиме ім’я Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі».

Читайте також: З Покровська до Львова регулярно курсуватимуть потяги

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фонтан_львів #відкриття_фонтану_львів #фонтан_на_площі_галицькій #новини_львівщини #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,02
EUR
43,17
43,30
PLN
10,01
10,08
Оголошення
live comments feed...