• Головна
  • Над вежею львівської Ратуші урочисто підняли національний прапор, - ВІДЕО
14:03, 3 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Над вежею львівської Ратуші урочисто підняли національний прапор, - ВІДЕО

У Львові відзначають 33-тю річницю підняття українського національного прапора над міською радою.

3 квітня, 33 роки тому, синьо-жовтий прапор вперше замайорів на будівлі міської Ратуші. Відео підняття прапора опублікували на сторінці Львівської міськради. 

Над вежею львівської Ратуші урочисто підняли національний прапор, Фото - ЛМР

Над вежею львівської Ратуші урочисто підняли національний прапор, Фото - ЛМР

Спершу у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ відбулась спільна молитва та освячення прапора, і учасники урочистою ходою вирушили до Ратуші із розгорнутим освяченим стягом. Водночас на площі Ринок фінішували учасники символічного 33-кілометрового забігу, присвяченого річниці.

Відтак, під звучання Державного Гімну України, депутати 1-го демократичного скликання, представники депутатського корпусу та військовослужбовці Збройних Сил України урочисто підняли національний прапор на вежі Ратуші.

"33 роки тому обрана міська рада першою ухвалою прийняла рішення про підняття синьо-жовтого прапора над міською радою. Це було 3 квітня. І ми кожного року, незалежно від обставин, збираємося і відзначаємо цю дату", - розповів Ярослав Козак, депутат Львівської міської ради 1-го демократичного скликання.

Також сьогодні на Личаківському цвинтарі вшанують пам’ять депутатів 1-го демократичного скликання, зокрема Богдана Котика, Василя Шпіцера та Стефанії Шабатури.

Читайте також: Що необхідно знати мешканцям Львівщини про правила військового призову

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прапор_україни #підняли_прапор #замайорів_прапор #33-річниця_підняття_прапора #прапор_над_ратушею #новини_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,30
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...