• Головна
  • У Львові відкриють виставку живопису класика у сфері інсталяції та перформансу
уже завтра
17:42, 31 липня 2013 р.

У Львові відкриють виставку живопису класика у сфері інсталяції та перформансу

уже завтра

У Львові експонуватимуть виставку живопису Василя Бажая - одного з найбільш яскравих українських майстрів живописної пластики, класика у сфері інсталяції, перформансу. Його картини знаходяться в музеях Львова, Хмельницького, Києва, а також у галереях та приватних колекціях України, Бельгії, США. Переглянути робити митця можна упродовж серпня у Львівському Палаці мистецтв.

"Щоб вийти за рамки традицій і подолати рутинність, яка збудована часом і суспільством, художник має бути сміливим і безкомпромісним. До такого протистояння здатен не кожен, але сучасне мистецтво потребує радикальності", - розповідає митець.

Зазначимо, Василь Бажай – це митець, який живе своїм покликанням вже більше півстоліття. Його полотна – це багатство і краса колориту, різноманітність та змістовність рішень, які хвилюють і змушують думати. Живе і працює у Львові хоча його творчість не "прив'язана" до конкретного місця і часу.

Довідка від 032.ua

Художник народився 4 жовтня 1950 року. З 1991 року є членом Львівської спілки художників України, а з 1996 року – членом її правління. З 1998року очолив секцію концептуального мистецтва Львівської спілки художників. Живе та працює у Львові. 1979 – закінчив Львівську академію мистецтв. Вибрані виставки: 2009 - Проект «Паганіні», галерея «Боттега», Київ, Україна, 2009 - Живопис. Інститут Українського Сучасного Мистецтва, Нью-Йорк, США, 2008 - Перформанс «Діалог», Міжнародний фестиваль перформансу, Львів, Україна, 2003 - «Простір, світло, структура, матеріал», Інститут модерного українського мистецтва, Чикаго, США та багато інших.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...