• Головна
  • 23 лютого у Львові прощатимуться з Героями Андрієм Боньцюнем та Денисом Аверкієвим
09:31, 23 лютого 2023 р.
Надійне джерело

23 лютого у Львові прощатимуться з Героями Андрієм Боньцюнем та Денисом Аверкієвим

Міська церемонія прощання із захисниками відбудеться на площі Ринок об 11:30. 

23 лютого у Львові прощатимуться ще з двома Героями. На війні загинули 41-річний Андрій Боньцюнь та 31-річний Денис Аверкієв. Мерія закликає долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів. Про це повідомили у пресслужби Львівської міськради

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла на вулиці Театральній, 11, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічні довідки ГероївАндрій Боньцюнь львів'янин. Навчався у Ліцеї "Оріяна" Львівської міськради. Закінчив колишнє професійно-технічне училище №30 Львова.

У мирний час працював у будівельній сфері, займався ремонтами помешкань. Захоплювався автомобілями.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боровся із загарбниками на східному напрямку у лавах Донецького прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

У Андрія Боньцюня залишилися мама, дружина, донька та син.

Андрій Боньцюнь, Фото: пресслужби Львівської міськради

Андрій Боньцюнь, Фото: пресслужби Львівської міськради

Денис Аверкієв уродженець міста Лисичанськ Луганської області. Навчався у Лисичанському ліцеї №8 Луганської області. Закінчив Лисичанський гірничо-індустріальний фаховий коледж. Після завершення навчання працював шахтарем, згодом – у сфері зв'язку.

У 2013 році вступив на строкову військову службу до 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування "Захід" Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції, двічі отримував поранення, однак повертався на фронт.

Із 2016 року проживав у Франції.

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф повернувся на Батьківщину, попри статус особи з інвалідністю, вступив до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління "Захід" Сил територіальної оборони Збройних сил України. Боровся із окупантами на Сумщині, Харківщині та Донеччині.

У Дениса Аверкієва залишилися батьки, сестра, дружина та маленька донька.

Денис Аверкієв, Фото: пресслужби Львівської міськради

Денис Аверкієв, Фото: пресслужби Львівської міськради

Читайте також: На війні загинули двоє військових зі Стрийщини, - ФОТО

Фото на головній: Романа Балука

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Герої #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...