• Головна
  • В Рава-Руській міськраді «Свобода» блокує звільнення секретаря-хабарника
15:39, 30 липня 2013 р.

В Рава-Руській міськраді «Свобода» блокує звільнення секретаря-хабарника

Депутати Рава-Руської міської ради не змогли зібрати необхідного кворуму для проведення позачергової сесії щодо усунення секретаря міської ради Любомира Кашуба, якого на початку липня затримали на хабарі у 1000 доларів США, від виконання своїх обов’язків, та тимчасово обрати на цю посаду іншого депутата. Про це повідомили у Рава-Руській міськраді.

«Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова 19 липня видав ухвалу, відповідно до якої, згідно вимогам ст. 157 КПК України, депутати Рава-Руської міської ради повинні прийняти рішення щодо відсторонення Кашуби Любомира Ігоровича від посади секретаря ради. Однак, попри повідомлення депутатського корпусу, представники ВО «Свобода» в повному складі проігнорували засідання, тому позачергова сесія не відбулася і питання не вдалося розглянути», - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.

З 16 необхідних місцевих обранців у сесійному залі перебували лише 13. Представників ВО «Свобода», членом якої і був секретар-хабарник, у Рава-Руській міській раді найбільше – 13 з 30 від загальної кількості депутатів. Разом з трьома депутатами від партії «Захисників Вітчизни» та Народного Руху у міській раді вони складають більшість.  Однак ніхто з депутатів цієї політичної сили на позачергову сесію не з’явився. Причини неявки депутатів-«свободівців» для міського голови Рави-Руської та їхніх колег по сесійному залі невідомі.

Мер Рави-Руської зазначила, що ігнорування депутатами від ВО «Свобода» участі у позачерговій сесії може мати негативні наслідки як для самого секретаря, так і для міської ради загалом. Як вона пояснила, ухвалами Галицького райсуду Львова Любомирові Кашубі обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, строком на два місяці. Тому, якщо секретаря не відсторонити від посади, йому доведеться з’являтися на роботу у Рава-Руську міську раду, що, в свою чергу, буде порушенням запобіжного заходу. В свою чергу, домашній арешт буде змінено на утримання у СІЗО. Крім того, за словами Ірини Верещук, якщо депутатам не вдасться зібратися на позачергову сесію вдруге, відсторонити теперішнього і обрати нового секретаря, Рава-Руська міська рада має всі підстави бути розпущеною.

Орган місцевого самоврядування не може залишатися без секретаря міської ради. У випадку, коли міський голова не зможе виконувати свої обов’язки, відповідно до законодавства, їх повинен виконувати секретар міської ради. А так, як його немає, рада стає недієздатною.

Додамо, що секретаря Рава-Руської міської ради Любомир Кашуба, який 4 липня «погорів» на хабарі, наступного дня, 5 липня, було виключено з членів ВО «Свобода». Саме від цієї політичної сили на виборах 2010 року його було обрано депутатом Рава-Руської міської ради і висунуто на посаду її секретаря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...