• Головна
  • До Львова привезуть метафізичний щоденник життя Анджея Струмілло
виставки у Львові
09:11, 30 липня 2013 р.

До Львова привезуть метафізичний щоденник життя Анджея Струмілло

виставки у Львові

Сьогодні, у Львівському Палаці мистецтв відкриють виставку професора Анджея Струмілло - живого класика, старійшини мистецтва Польщі. До Львова він привіз графічні роботи, малюнок, інсталяції, фотографії та листки із щоденника у форматі А4. Переглянути експозицію можна буде до кінця серпня.

"Напевно найхарактернішим атрибутом творчості Анджея Струмілло – є всеохоплюючий, наповнений рефлексіями, роздумами, думками метафізичний щоденник його життя. В ньому графічна лінія, проведена вправною рукою митця, творить нотатки та зарисовки, своєрідні роздуми та медитації над буттям, концептуальні записи, які переростають згодом в живописні картини, виявляються в скульптурі, плакаті, книжковій ілюстрації, виставковій діяльності, театрі, фотографії, виливаються в поезії. Спраглий до самовираження Струмілло поривається зрозуміти і наздогнати оманливу точку, яка, поставлена на картині вправним рухом художника, розтягується в криву, ламану, вигнуту лінію, що розливається плямою, і перетворюється в площину, а та зникає, виростаючи в об’ємний тривимірний предмет… Як охопити неосяжне, спіймати форму і вкласти в неї ідею, або ж навпаки, як не загубитися в лабіринті ілюзій та фантазій?!", - пише про творчість митця кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри книжкової графіки і дизайну друкованої продукції Української академії друкарстви Олег Руденко.

20091130-124904-717

 

Довідка:
Анджей Струмілло народився 23 жовтня 1928 у Вільнюсі. Він завершив своє навчання під керівництвом Владислава Стржемінській в Державній Вищій школі образотворчих мистецтв у Лодзі, в Академії витончених мистецтв у Кракові в 1950 році. Творить в багатьох областях: живопис, графіка, малюнок, фотографія, дизайн книги, виставки, сценографія. Фотографує з 1945 року, опублікував 2 збірки віршів, а також численні книги по природі та культурі. Створив колекцію мистецтва і матеріальної культури Далекого та Близького Сходу для етнографічного музею в Кракові і Музей Азії і Тихого океану в Варшаві. Серед багатьох його нагород є державна нагорода, дві нагороди від міністра культури і мистецтва, нагорода від Міністерства закордонних справ, і нагорода від міста Варшави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...