• Головна
  • На залізничному переїзді неподалік Львова 19-річний водій авто спричинив зіткнення з потягом
13:11, 7 лютого 2023 р.
Надійне джерело

На залізничному переїзді неподалік Львова 19-річний водій авто спричинив зіткнення з потягом

19-річний львів'янин за кермом авто проігнорував забороняючий сигнал світлофора та виїхав на залізничний переїзд.

6 лютого близько 14:00 на залізничному переїзді у Брюховичах зіткнулись автомобіль та потяг. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини

Водій автомобіля Toyota Corolla, 19-річний львів'янин, ігноруючи забороняючий сигнал світлофора, виїхав на залізничний переїзд. Внаслідок цього відбулося зіткнення з вантажним потягом. Потерпілих внаслідок події немає.

Поліцейські склали щодо водія легковика адміністративний протокол за ст.124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Правоохоронці нагадують деякі положення ПДР в частині руху через залізничні переїзди:

  • 20.2. Під'їжджаючи до переїзду, а також починаючи рух після зупинки перед ним, водій зобов'язаний керуватися вказівками і сигналами чергового по переїзду, положенням шлагбаума, світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками і дорожньою розміткою, а також переконатися в тому, що не наближається поїзд (локомотив, дрезина).
  • 20.3. Для пропуску поїзда, що наближається, і в інших випадках, коли рух через залізничний переїзд заборонено, водій повинен зупинитися перед дорожньою розміткою 1.12 (стоп-лінією), дорожнім знаком 2.2, шлагбаумом чи світлофором так, щоб бачити сигнали, а якщо засоби організації дорожнього руху відсутні - не ближче 10 м до найближчої рейки.
  • 20.5. Рух через переїзд забороняється, якщо: в) увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума; ґ) до переїзду в межах видимості наближається поїзд (локомотив, дрезина).

Читайте також: У Львові в маршрутці чоловік викрав гаманець у пасажирки

Фото на головній: пресслужби поліції Львівщини 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #ДТП #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...