• Головна
  • “Нотаріуси” закатають в асфальт 20 мільйонів від Євросоюзу
15:46, 29 липня 2013 р.

“Нотаріуси” закатають в асфальт 20 мільйонів від Євросоюзу

19 липня міськрада Старого Самбора уклала договір на ремонт вулиць із «Бізнес-Асістанс Україна». Вартість угоди – 19 мільйонів 702 тис. грн. Фірма, яка будуватиме дороги, ще рік тому займалась… нотаріатом. Про це розповідає Ірина Салій з Центру Політичних Студій та Аналітики.

Свій перший тендер на мільйон підприємство виграло у червні цього року на ремонті дороги у селі Зимна Вода Львівської області. А вже за місяць на «Бізнес-Асістанс» чекав більший куш – майже 20 мільйонів гривень у Старому Самборі, теж на Львівщині.

Фірма «Бізнес-Асістанс Україна» відома тим, як пишуть «Наші гроші», що тільки півроку тому змінила профіль діяльності, а до того займалася нотаріатом.

В обох тендерах фірма мала одного і того ж конкурента – ТОВ “Салон “Архітектура. Будівництво. Дизайн”, чиїми засновниками є член “Фронту змін” Максим Потюк та Валерій Потюк, начальник управління охорони культурної спадщини і культурних цінностей Львівської ОДА.

«Ми придивилися до закупівель Зимноводівської сільради і помітили, що вулиця Крип’якевича була збудована тільки півтора року тому фірмою «Білдерпоінт». За даними ЄДР, засновниця «Білдерпоінт» - Бабич Марія Дмитрівна, директор – Бабич Вадим Володимирович.

Під час отримання ліцензії «Бізнес-Асістанс» вказала адресу – вул. Сихівська 7, кв. 60. Квартира зареєстрована на  директора фірми «Білдерпоінт» - Вадима Бабича. Відомо, що фактична адреса «Білдерпоінт» збігається із адресою «Бізнес-Асістанс» - Львів, вулиця Смаль-Стоцького 1, к.28, офіс 316. Так ми остаточно переконалися у пов’язаності обох підприємств», - пише Ірина Салій.

За капітальний ремонт дороги у Зимних водах запросили на мільйон більше, ніж за її будівництво. Колишні нотаріуси вручну розберуть бетонне покриття, яке їхні сусіди по офісу вистилали півтора року тому, і заново укладуть асфальт, зроблять розмітку. Також на вулиці облаштують тротуари і пішохідні доріжки, встановлять дорожні знаки.

Новачки, схоже, вже перейшли у професійну лігу – їхній липневий тендер на майже 20 мільйонів гривень передбачає реконструкцію аж чотирьох вулиць у Старому Самборі – Вітовського, Листопадової, Садової і Ровдича. Фінансування з місцевого бюджету – це кошти Євросоюзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна на 2007 – 2013 рр.

Фірми-учасниці закупівель на ремонт доріг мають пред’являти замовнику довідку про виконання аналогічних робіт. На тендер ремонту дороги в Зимній Воді вимагалося підтвердити досвід роботи за останні три роки, у Старому Самборі запросили не менше 2 копій договорів та листів-відгуків про роботи за 2011 чи 2012 рік.

Проте щасливиця «Бізнес-Асістанс» не мала потрібного досвіду роботи. Як пишуть «Наші гроші», півроку тому «Бізнес-Ассістанс» надавала нотаріальні послуги і отримала ліцензію у грудні 2012 року.

До появи на сцені «Бізнес-Асістанс» фірма Потюка вже підіграла її “сестрі” у жовтні 2012 року на ремонті вулиці в Городоцькому районі Львівщини. Тоді «Білдерпоінт» виграла тендер на 8 мільйонів завдяки різниці у 10 тисяч гривень і договір на 150 тис. завдяки різниці у 4 тисячі.

«Із 2013 естафета перейшла до «Бізнес-Асістанс» - тепер фірма чиновника Львівської ОДА підігрує їй. А «Білдерпоінт» взяла затяжну паузу – жодного тендеру від початку 2013 року.

Фірма працівника ОДА має на своєму рахунку тільки одну виграну закупівлю. Офіційно все виглядає так, що її постійно обігрує один і той же конкурент. За інформацією сайту «Закупівлі», її участь у тендерах за останні два роки – це гра на пару із «Білдерпоінт» і тепер «Бізнес-Асістанс», - резюмує І.Салій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,37
39,41
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...