• Головна
  • Львів’яни-призери універсіади у Казані отримали нагороди від Януковича (ФОТО)
11:29, 29 липня 2013 р.

Львів’яни-призери універсіади у Казані отримали нагороди від Януковича (ФОТО)

Днями Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, Міністр освіти і науки Дмитро Табачник та голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Євген Баженков взяли участь в урочистій зустрічі з чемпіонами та призерами XXVII Всесвітньої літньої Універсіади 2013 року. Про це інформує управління фізкультури та спорту.

Lviv-sport_nagorodzhennia_01

 

Lviv-sport_nagorodzhennia_02

 

Lviv-sport_nagorodzhennia_03

 

Lviv-sport_nagorodzhennia_04

 

Серед володарів державних нагород дев’ятеро представників Львівщини. Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено Вергелеса Віталія Вікторовича – чемпіона Універсіади з веслування на байдарках і каное, студента Національного університету “Львівська політехніка”.

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала Гусяк Ірина Степанівна – срібна призерка Універсіади з боротьби вільної, студентка Львівського державного університету фізичної культури.

Проценко Андрій Олексійович – срібний призер Універсіади з легкої атлетики, нагороджений орденом Данила Галицького.

Медалі «За працю і звитягу» отримали студентки Львівського державного університету фізичної культури, які отримали бронзові нагороди. Зокрема, нагороди отримали Лівач Марія Василівна та Благіня Юлія Олегівна – бронзові призерки з вільної боротьби, Пундик Галина Василівна, Івченко Анастасія Олександрівна, Почкалова Анфіса Сергіївна та Пантелєєва Ксенія Геннадіївна - бронзові призерки Універсіади з фехтування.

«Дякую Вам за те, що, навчаючись у вищих навчальних закладах, ви зуміли блискуче поєднати навчання з напруженими тренуваннями та представили нашу державу на найвищому рівні. Я, як і мільйони наших співвітчизників, спостерігали і вболівали за вашою наполегливою боротьбою, і кожна здобута вами медаль переповнювала відчуттям гордості за український студентський спорт! Ми з нетерпінням чекали Ваших виступів і Ви виправдали наші сподівання», -  - зазначив у своєму вітальному слові К.Грищенко.

За словами урядовця, успішний виступ української команди на такому престижному міжнародному турнірі, як студентські всесвітні Ігри, свідчать про високу ефективність роботи нашої освітянської галузі, де зуміли чітко налагодити навчальний процес і спортивно-масову роботу в кожній студентській групі.

«Ваші успішні старти, дорогі наші спортсмени і тренери, сприятимуть пропаганді здорового способу життя не тільки в студентському середовищі, а й серед інших верств населення. Вітчизняні студенти успішно представили Україну на міжнародній арені, здобувши 77 медалей різного ґатунку (12 золотих, 29 срібних, 36 бронзових). За кількістю нагород ми в призовій трійці    після росіян і японців. Такий високий результат  робить честь і славу спортивній Україні», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Зазначимо, що серед учасників Універсіади-2013 було 370 українських студентів з 90 вищих навчальних закладів, які змагалися за нагороди у 23 видах спорту. З медалями повернулися студенти 42 вітчизняних університетів.

Спортивна делегація Львівщини під керівництвом начальника Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолія Ігнатовича та ректора Львівського державного університету фізичної культури Євгена Приступи налічувала 32 студенти-спортсмени. У складі команди виступали представники Львівського державного університету фізичної культури, Національного університету “Львівська політехніка” та Львівського національного університету імені Івана Франка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,77
EUR
42,80
42,83
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...