• Головна
  • У Львові зростає кількість хворих на гепатит С (ВІДЕО)
стан здоров'я
17:54, 25 липня 2013 р.

У Львові зростає кількість хворих на гепатит С (ВІДЕО)

стан здоров'я

Цьогоріч у Львові значно збільшилась кількість хворих на гепатит С у порівнянні з минулим роком. А на 1 тис. українців припадає 5 інфікованих гепатитом С. Про це заявила головний позаштатний спеціаліст управління охорони здоров’я Львівської міської ради з профілактики ВІЛ/СНІДу Леся Королюк.

«У першому півріччі 2013 року у Львові зареєстровано 11 гепатитів С гострих, а також 80 хронічних гепатитів. Це засвідчує, що кількість хворих значно збільшилася у порівнянні з дев’ятьма останніми місяцями 2012 року. Тоді у Львові було зареєстровано 9 гепатитів С гострих і 73 хронічних», – розповіла Л. Короляк.

Читайте також: 190 львів’ян пройшли тестування на гепатит С

«Гепатит С – це інфекційне захворювання. Зараження яким відбувається парантерально, тобто через кров від хворої до здорової людини. Вірус вражає в основному печінку і в кінцевому результаті переростає в цероз або в рак печінки. Зараження гепатитом С різко зростає у цілому світі. Не є винятком і Україна. На сьогодні кількість захворюваних на гепатит С в 15 разів перевищує кількість ВІЛ-інфікованих. Захворіти на гепатит може кожен. Лікування гепатиту і його профілактика є вкрай дорого вартісна, але це захворювання є виліковне», – розповіла головний спеціаліст з організації медичної допомоги дорослому населенню управління охорони здоровя Львівської міськради Інна Оолександрівна Щербина.

Нагадаємо, за даними експертів, рівень захворюваності на вірусний гепатит В серед українців в 10-15 разів вищий, ніж серед інших європейців. У 10% випадків вірусний гепатит В переходить в хронічний, але у дітей до 1 року – в 70%-90% випадків. Найкращим методом захисту від гепатиту В є вакцинація. В Україні вона включена до Національного календаря щеплень, проводиться у перший день життя дитини, потім упродовж 1 місяця життя та у 6 років. Відзначать Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами у Львові та світі 28 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...