• Головна
  • 22-річний львів'янин викрав авто та спричинив ДТП: загинув пішохід
11:55, 4 січня 2023 р.
Надійне джерело

22-річний львів'янин викрав авто та спричинив ДТП: загинув пішохід

Львів'янин за кермом викраденого авто Hyundai Sonata вчинив автопригоду у селищі Куликів. 

3 січня близько 06:40 на трасі Львів - Рава-Руська у селищі Куликів Львівського району сталася автопригода. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини.

22-річний львів'янин за кермом автомобіля Hyundai Sonata виїхав на смугу зустрічного руху, далі - на зупинку громадського транспорту, де скоїв наїзд на 55-річного місцевого мешканця. Після цього легковик зіткнувся з автопоїздом Scania, запаркованим на узбіччі. Пішохід, на якого було скоєно наїзд, від отриманих травм помер на місці події.

Правоохоронці встановили, що водій авто перебував у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. Транспортний засіб він викрав на площі Вічевій у Львові близько п'ятої години ранку.

За фактами слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння) Кримінального кодексу України. Окрім того, слідчі Львівського районного управління поліції №1 відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п'яти до десяти років.

Водія затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Автомобіль, яким було скоєно наїзд, поліцейські вилучили на арештмайданчик.

Триває розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Читайте також: У Львові водій авто збив пішохода на вулиці Шевченка

Фото на головній: пресслужби поліції Львівщини 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #ДТП #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...