• Головна
  • Підлеглих нардепа-свободівця Михальчишина звинувачують у побитті громадських активістів (ФОТО)
10:15, 25 липня 2013 р.

Підлеглих нардепа-свободівця Михальчишина звинувачують у побитті громадських активістів (ФОТО)

Кількох «вихованців» народного депутата від ВО «Свобода» Юрія Михальчишина звинувачують у побитті журналістів та громадських активістів. Про це йдеться у заявах профспілки «Захист праці» та активістів руху «Автономний Опір».

504656_2_595

 

504656_3_595

 

 

Зокрема, активісти «Автономного Опору» під час пікету Львівської міської ради щодо незаконних забудов на вул. Озаркевича, Тарнавського й Богдана Хмельницького зіткнулись з помічниками народного депутата Ю. Михальчишина, який того дня брав участь у засіданні сесії. Під час промови активіст «Автономного Опору» запрошував людей до мегафону, через який вони висловлювали своє невдоволення депутатами та ділились проблемами, які спіткали їх через корумпованість чиновницького апарату. Через радикальні настрої людей, депутати раптово призупинили сесію і почали тікати з приміщення міськради під скандування «Ганьба!» й «Банду геть!». Після цього громадяни взялись штурмувати приміщення міськради. Але на їхньому шляху стала міліція і народний депутат Юрій Михальчишин разом зі своєю охороною, не пускаючи обурених львів’ян.

«Близько півтори десятка охоронців депутата Михальчишина разом з ним почала брутально розштовхувати людей та забирати в них антизабудовні плакати. Його охоронці почали заважати роботі журналістів, виривати мікрофони та камери, намагались забрати у протестуючих мегафони, називаючи пенсіонерів «провокаторами». Поки охоронці нардепа розправлялись з «провокаторами», свободівець намагався вгамувати бунтуючий натовп, котрий не хотів його слухати й скандував «Ганьба!», «Досить казок», «Ми вже наслухались», - розповіли у «Автономний Опір».

Ще раніше активісти з «Автономного опору» та з профспілки «Захист праці» теж стали жертвами тих таки підлеглих Ю.Михальчишина.

«В одного з постраждалих, Зенона Дашака, зламаний ніс та закрита черепно-мозкова травма. Нападниками були підлеглі народного депутата від партії ВО «Свобода» Юрія Михальчишина, яких він називає своїми «вихованцями». Один із нападників, Сергій Москалюк, постійно супроводжує Михальчишина в якості особистого охоронця й, імовірно, є його офіційним помічником», - писала Gazeta.ua з посиланням на прес-службу профспілки «Захист Праці».

Громадські активісти вважають, що така поведінка «свободівців» - це реакція на діяльність громадських активістів, які виступили проти незаконних забудов. Зокрема, проти тих незаконних забудов, за які голосували і депутати від фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді. Іншою причиною агресії свободівців називають також намагання партією ВО «Свобода» в особі Ю. Михальчишина захопити вуличну політичну активність у Львові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,84
39,87
EUR
42,82
42,90
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...