• Головна
  • Експерти радять зберігати гроші одразу в трьох валютах
09:20, 25 липня 2013 р.

Експерти радять зберігати гроші одразу в трьох валютах

Зберігати свої заощадження українцям радять в трьох валютах: гривні, долару та євро. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові повідомив народний депутат, заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів і банківської діяльності Степан Кубів.

«Золотовалютні запаси протягом трьох років зменшились з 30 млрд до 24 млрд і регулювати курс гривні по відношенню до долара та євро тільки запасами Нацбанку – це хибний шлях. Найкращі показники щодо того, яким буде курс – це макропоказники Депржавного бюджету на 2014 рік і вони вже мають бути озвучені урядом. На сьогодні економіка не працює і пішов спад, про що говорять міжнародні експерти. Можу порадити зберігати гроші в трьох валютах: гривні, долару та євро. А довіряти тим банкам, які прозорі в своїй звітності і які мають іноземний капітал», - наголосив Степан Кубів.

Водночас він додав, що при тому дефіциті бюджету, який є на сьогодні, уряд буде штучно утримувати курс.

«Але це шлях в нікуди, бо ринок вимагає іншого», - зазначив він.

Такої ж думки притримується фінансовий аналітик Олександра Іванов:

«Думаю не потрібно тримати курс і він міг би опуститись на 30%. На сьогодні є всі можливості регулювати курс в межах 5-10% і це не вдарить по пересічних українцях. Окрім того на сьогодні приріст депозитів забезпечується за рахунок гривневої маси і люди за останній час більше здають валюту, ніж купують. Тому якщо усереднити всі прогнози, то курс долара міг би впасти».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,33
39,40
EUR
42,85
42,90
PLN
9,90
9,92
Оголошення
live comments feed...