• Головна
  • Створення індустріального парку може розв'язати проблему створення робочих місць для львів'ян
15:47, 24 липня 2013 р.

Створення індустріального парку може розв'язати проблему створення робочих місць для львів'ян

На останній сесії Львівської міської ради депутати затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для створення індустріального парку на вул. Т.Шевченка у промисловій зоні Рясне-2. Створення такого промислового парку є великим кроком на шляху розвитку сучасного виробництва у Львові. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Андрій Хомицький.

Як розповів депутат, відповідна ухвала фактично є першим кроком для відродження виробництва і залучення великого інвестора у Львів.

"Попри піар команди Садового про нову туристичну Мекку в центрі Європи та інвестиційну привабливість Львова, щороку у зв'язку з корупцією та бюрократією чиновників міськради закриваються малі та середні львівські підприємства, а великий бізнес переносить виробництво в інші міста України. Все це призводить до того, що сотні львів'ян залишаються без роботи.

Досвід кращих європейських міст засвідчує важливість залучення іноземних інвесторів у регіональну економіку, що дозволяє обмежити відтік кваліфікованих кадрів. Відродження постсоціалістичних економік за допомогою утворення промислових та технопарків виглядає дуже перспективно. Таким шляхом пішли, зокрема, в Польщі, Чехії та Сх. Німеччині: Вроцлавський промисловий парк, утворений 2005 року, налічує 250 підприємств із близько 60-ти видів промислового виробництва, де задіяно 6 тис. працівників, або східнонімецькі Валью-парк біля Халле чи Солвей-парк біля Магдебурга дали новий поштовх розвитку депресивному східнонімецькому промисловому комплексу", – зазначив Андрій Хомицький.

Депутат стверджує, що індустріальний парк – чіткий сигнал для чужоземного інвестора. У разі початку його належного функціонування вдасться створити багато нових робочих місць для львів'ян.  

"Метою створення індустріального парку є залучення інвестицій в економіку міста, забезпечення сприятливих умов для функціонування та розвитку промислових підприємств, поліпшення інвестиційного іміджу міста, забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності території, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до міського бюджету Львова та Державного бюджету України, розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури. Залишається сподіватися, що корупційно-бюрократична машина Садового та чинної центральної влади зрозуміє нагальність впровадження цієї ідеї та не чинитиме перепон її втіленню", – додав Андрій Хомицький.

 Довідка: Індустріальний парк – визначена ініціатором створення індустріального парку відповідно до містобудівної документації територія, у межах якої учасники індустріального парку можуть здійснювати господарську діяльність у галузі промислового виробництва, а також науково-дослідну діяльність, діяльність у царині інформації і телекомунікацій на умовах, визначених чинним законодавством України та договором про здійснення господарської діяльності в межах індустріального парку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...