Новини компаній
14:55, 21 грудня 2022 р.

Як вибрати праску для дому

Новини компаній

Дбати про зовнішній вигляд — це природна потреба кожної людини. Чоловіки й жінки намагаються красиво одягатися, виконують гігієнічні процедури, бо це суспільна норма. Якщо ви теж стежите за собою, то чудово розумієте, що не попрасований одяг виглядає неохайно. Звичайно, існують синтетичні тканини, які не потребують прасування. Але є речі, для яких прасування обовʼязкове: ділові костюми або вечірні сукні. Сьогодні ми розповімо, як вибрати зручну та практичну праску для дому.

Які є різновиди

Праски бувають паровими та звичайними. Під останніми розуміють застарілі моделі, для яких необхідно використання мокрої тканини. Зараз їх майже немає в продажу.

Парові праски можуть бути з вбудованою або зовнішньою ємністю для води. Парові станції із зовнішніми резервуарами занадто габаритні. Їх купують для потреб ательє або пралень. Тим, хто хоче вибрати й  купити праску для дому, варто шукати серед моделей із вбудованою ємністю.

В залежності від конфігурації відрізняють також дорожні та бездротові праски. Дорожнім моделям властивий невеликий розмір і незначна вага. Бездротові пристрої гарні тим, що за ними не тягнеться дріт: користуватися такими прасками дуже зручно, але треба памʼятати про необхідність попереднього підігріву.

Тип робочої поверхні

Це один з найголовніших критеріїв вибору побутового приладу. Поверхні прасок виготовляють із різних матеріалів:

  • нержавіюча сталь — це недорогі праски з гарними показниками ковзкості, але на поверхні з нержавійки з часом утворюється пригар, який треба зчищати;

  • алюміній — бюджетні моделі, але, на жаль, зовсім не довговічні;

  • кераміка — моделі з керамічною підошвою прасують якісно й швидко, але кераміка — матеріал, який легко дряпається;

  • металокераміка — металокерамічні моделі мають усі гарні якості кераміки плюс міцність;

  • титан — моделі без недоліків, але мають високу ціну;

  • тефлон — такі праски працюють добре, але їх не бажано використовувати для прасування речей з об’ємною фурнітурою, бо вона може пошкодити тонке тефлонове покриття.

Потужність

Це також важливий критерій вибору. За цим параметром праски поділяють на три типи:

  • до 1,5 кВт — дорожні моделі для повсякденного одягу;

  • 1,6-2 кВт — побутові пристрої для одягу, постільної білизни та домашнього текстилю;

  • від 2 кВт — професійні моделі, які використовуються на швейному виробництві та в місцях, де справді багато прасування.

На що звертати увагу

Купуючи праску, враховують ще деякі другорядні параметри.

  1. Вага. Не варто купувати моделі вагою більше, ніж 1,5 кг. Пересувати важкий прилад протягом значного часу буде некомфортно.

  2. Довжина кабелю. Оптимальне значення — 1,5-2 метра. Довший дріт буде плутатися та заважати, коротший не дасть можливості вільно рухатися.

  3. Резервуар для води повинен бути прозорим або хоча б напівпрозорим. Так буде зручніше контролювати рівень рідини. Обирайте моделі з ємністю резервуара 200-300 мл.

Чим більша площа робочої поверхні, тим швидше ви будете прасувати. Вузькі носики дозволяють легко впоратися з прасуванням комірців, манжет та інших дрібних елементів одягу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ALLO #АЛЛО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...