• Головна
  • На війні загинув 30-річний захисник зі Львова Григорій "Гриць" Добош
13:07, 26 листопада 2022 р.
Надійне джерело

На війні загинув 30-річний захисник зі Львова Григорій "Гриць" Добош

Григорій "Гриць" Добош загинув на війні у березні, захищаючи України. Лише у листопаді тіло Героя вдалося повернути додому.

25 листопада на фейсбук-сторінці Управління молоді та спорту Львівської ОДА повідомили, що вдалося повернути тіло 30-річного захисника зі Львова, який загинув у березні. Григорій "Гриць" Добош пішов боронити Україну на початку повномасштабної війни. 

"Гриць" загинув ще у березні на Херсонщині, захищаючи Україну. Проте до останніх днів в серцях рідних та друзів жевріла надія, що ця звістка виявиться неправдивою.

"Григорій Добош народився у Львові. Тут здобув середню освіту та продовжив навчання на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Після закінчення вишу відслужив військову строкову службу. Працював у приватних фірмах у Львові та за кордоном.

До Спілки Української Молоді долучився ще в шкільних роках. Тут зростав, гартувався і та міцнів тілом і духом. Як розповідають в організації, жодне його літо не минало без сумівських таборів і мандрів. В СУМі він познайомився і зі своєю майбутньою дружиною, на таборі, де вони обоє були виховниками.

Наприкінці лютого 2022 року Григорій за покликом свого серця був серед тих, хто першим безстрашно пішов боронити Незалежність та суверенність України. У лавах Збройних Сил України, у складі 80 Львівської десантно-штурмової бригади, тримав оборону на Миколаївщині та Херсонщині.

Загинув разом з двома побратимами 19 березня в бою під Снігурівкою. Тіло сумівця-бійця вдалося повернути лише в листопаді, після звільнення Снігурівки від російських окупантів.

Управління молоді та спорту висловлює щирі співчуття СУМівцям Львівщини з приводу втрати друга Григорія Добоша", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: 26 листопада у Львові прощатимуться з 19-річним захисником Павлом Думанським

Фото на головній: Управління молоді та спорту Львівської ОДА, фейсбук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Герої #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,97
EUR
42,88
42,97
PLN
9,86
9,90
Оголошення
live comments feed...