• Головна
  • У "Львівобленерго" пояснили, чому відключення світла не відповідають графіку
14:53, 22 листопада 2022 р.
Надійне джерело

У "Львівобленерго" пояснили, чому відключення світла не відповідають графіку

Публікуємо актуальну інформацію від "Львівобленерго" щодо відключення світла.

22 листопада у пресслужбі "Львівобленерго" опублікували відповіді на актуальні запитання, що стосуються вимкнення електроенергії для споживачів. Зокрема, чому графік погодинних вимкнень є орієнтовним. 

Чому відключення не завжди відповідає графіку

Період вимкнень може бути змінений у випадку, якщо графіки погодинних вимкнень можуть застосовувати частково, коли потреба знизити потужність споживання є меншою, ніж передбачено у графіку. Тоді фактичну тривалість вимкнень зменшать, або ж вимикатимуть не всіх споживачів певної групи.

За розпорядженням диспетчера "Укренерго" графіки погодинних вимкнень можуть бути відмінені. Наприклад, у графіку написано з 8 до 12 не буде світла, однак електроенергію не відключили, адже надійшло розпорядження "Укренерго" про відміну графіків. Проте потрібно бути готовим до можливого відключення, адже ситуація в енергосистемі може змінитися у будь-який час.

Також відключення можуть не відповідати графіку, якщо за розпорядженням диспетчера "Укренерго" збільшено потужність, яку необхідно вимкнути, а також застосовано одночасно всі три черги, що не дає можливості дотримуватися розробленого наперед графіку.

"Якщо не обмежувати електропостачання за рішенням "Укренерго", це може призвести до розбалансування енергосистеми і так званого "блекауту". Тоді електропостачання зникне в усіх і на його відновлення можуть піти тижні та місяці", - зазначили у повідомленні.

Час виключення або включення може бути змінений, зважаючи на необхідність доїзду оперативних бригад до енергооб'єктів для проведення перемикань.

Під час повітряної тривоги працівники компанії не мають можливості перебувати на енергооб’єктах, адже їх може атакувати ворог. Це теж змінюватиме термін відсутності електроенергії.

Крім того, жителям нагадують, чому не у всіх споживачів вимикають світло. Адже важливі об'єкти критичної інфраструктури до графіків відключень не потрапляють, а разом з ними і будинки, які отримують електроенергію від тих самих електромереж.

Дізнатись інформацію про графіки відключень можна дізнатися на сайті: https://poweroff.loe.lviv.ua/.

Читайте також: 

Фото на головній: 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #електропостачання #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...