• Головна
  • Як пройшов масштабний крафтовий ярмарок у Львові, що зібрав понад 40 виробників
Новини компаній
17:00, 22 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Як пройшов масштабний крафтовий ярмарок у Львові, що зібрав понад 40 виробників

Новини компаній

Попри складну ситуацію в Україні, наші місцеві виробники продуктів продовжують роботу. Так у Львові вдалося провести ярмарок, де представили свої товари локальні та релоковані "крафтовики". Розповідаємо, як це було та чому зараз особливо важливі такі заходи. 

20 листопада, в День працівників сільського господарства, на території Львівського палацу мистецтв провели масштабний крафтовий ярмарок. Він об'єднав 46 локальних та релокованих виробників із Львівщини та Івано-Франківщини. Там представили сири з різними добавками, м'ясну продукцію, гриби, мед, хліб, олію, крупи, солодощі та низку іншого. 

Цей ярмарок для виробників став чудовою нагодою показати свої товари, поспілкуватися з однодумцями, а для відвідувачів - спробувати та придбати якісну продукцію. Його організували громадські спілки "Смак Українських Карпат" та "Дорога смаку Прикарпаття" в рамках проєкту щодо підтримки підприємців. 

"В рамках нашого проєкту, ми маємо на меті підтримати крафтових виробників та допомогти релокованому бізнесу. Віримо, що наші виробники зможуть вистояти у ці нелегкі часи, а ми зможемо підтримати їх. Адже купувати в українського крафтового виробника – це патріотично. А також смачно, корисно та автентично", – зазначила виконавча директорка ГС "Карпатський смак" Галина Батюсь.

Крафтовий ярмарок у Львові, Фото: надала директорка ГС "Карпатський смак" Галина Батюсь

Крафтовий ярмарок у Львові, Фото: надала директорка ГС "Карпатський смак" Галина Батюсь

Учасниця ярмарку, співзасновниця кооперативу "Карпатські газди" Катерина Тарасенко розповіла, що цей захід був потрібний і важливий, адже позитивно вплинув на моральний стан, а також став фінансовою підтримкою для малих виробників. 

"Це був найбільший ярмарок за останні роки, на яких мені вдалося побувати. Організація просто чудова. По-перше, була велика кількість фермерів, наших колег. По-друге, навіть попри погодні умови, було багато покупців, торгівля пройшла успішно.

Ця подія допомогла і морально, і фінансово. Зараз просто необхідне живе спілкування, а також пошук нових клієнтів, бо споживча можливість людей впала, а крафтові виробники мають специфічний товар, тому попит зменшується. Для нас дуже важливо, що ми ось так змогли представити свої продукти", – поділилася Катерина Тарасенко.

Крафтовий ярмарок у Львові, Фото: надала директорка ГС "Карпатський смак" Галина Батюсь

Крафтовий ярмарок у Львові, Фото: надала директорка ГС "Карпатський смак" Галина Батюсь

Ярмарок крафтових виробників у Львові став справжнім ковтком свіжого повітря у складний час для кожного. Зараз такі події – особливо важливі, адже це необхідна підтримка для наших локальних виробників, що тримають продовольчий фронт. 

"Ярмарок пройшов чудово та засвідчив те, що потрібно проводити ще такі заходи. Важливо розуміти саму специфіку крафтового виробництва – це виготовлення продуктів за унікальною рецептурою в обмеженій кількості. Таку продукцію, як правило, не знайдеш просто у магазинах, тому для виробників дуже важливо залучати нову аудиторію.

Власне такі ярмарки - можливість показати людям свій товар, розповісти про нього, дати можливість його скуштувати. Ця подія стала майданчиком комунікації з потенційними покупцями. Наші виробники крафтової продукції залишилися задоволеними, адже під час повномасштабної війни не було нагоди проводити багато таких заходів. Це був такий ковток свіжого повітря і для людей, було дуже багато відвідувачів", - підсумувала директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Захід пройшов в рамках Проєкту "Підтримка підприємців і життєзабезпечення", що фінансується та впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, у співпраці з Львівською та Івано-Франківською міськими радами та обласними військовими адміністраціями.

Виконавчий партнер заходу ГС "Карпатський смак", ГС "Дорога смаку Прикарпаття" в рамках "RIDNI:  Об'єднання та взаємодопомога місцевих та переміщених виробників крафтової продукції". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #крафтовий_ярмарок #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...