• Головна
  • У Львові показали, який вигляд має вулиця Пилипа Орлика, яку ремонтували з 2020 року, - ФОТО
14:24, 16 листопада 2022 р.

У Львові показали, який вигляд має вулиця Пилипа Орлика, яку ремонтували з 2020 року, - ФОТО

Вулиця Пилипа Орлика у Львові стала ширшою. 

16 листопада для проїзду у Львові відкрили вулицю Пилипа Орлика. Тепер ця вулиця стала ширшою, на ній з'явилися велодоріжки, нові хідники, місця для паркування, нові опори для освітлення, якісне дорожнє покриття і відповідна розмітка. Також там замінили всі комунікації – колектор, водопровід, електромережу.

Про це розповіли у пресслужбі Львівської міськради. 

Микола Власюк, директор ЛКП "Львівавтодор" розповів, що ремонт вулиці Пилипа Орлика розпочався ще в липня 2020 року. Ремонтували ділянку від вул. Миколайчука до вул. Мазепи, протяжність якої майже кілометр. З огляду на стратегічне значення вулиці, ремонтували її частинами і поетапно відкривали для руху транспорту. 16 листопада завершили роботи на останньому відрізку, відтак вулиця повністю відкрита для проїзду.

Під час реконструкції на вул. П. Орлика підрядник замінив всі комунікації, зокрема колектор і водопровід. Постелив нове асфальтне покриття, наніс розмітку, облаштував з двох боків велодоріжки. Після ремонту вулиця стала ширшою, а на примиканні до вул. Мазепи облаштували додаткову третю смугу для руху транспорту.

На вул. П. Орлика встановили 53 опори освітлення, залишається поставити ще 7. Все освітлення обіцяють підключити вже у п'ятницю. Залишається також дозавершити роботи з озеленення. На вулиці вже висадили 46 кленів, ще досадять кущі й посіють траву на газонах.

Відремонтована вулиця Пилипа Орлика у Львові, Фото - ЛМР

Відремонтована вулиця Пилипа Орлика у Львові, Фото - ЛМР

"Також облаштовуємо додатково парковку біля дитячої лікарні, хідники для маломобільних груп населення і доріжки, по яких зможуть піднятися до лікарні звичайні мешканці. Відзначу, що вздовж вулиці облаштовано 98 паркомісць, і ще 62 паркомісця буде біля дитячої лікарні на цій новій парковці", – додав директор ЛКП «Львівавтодор».

Відремонтована вулиця Пилипа Орлика у Львові, Фото - ЛМР

Відремонтована вулиця Пилипа Орлика у Львові, Фото - ЛМР

Нагадаємо, проєкт ремонту вул. Пилипа Орлика розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку» у 2019 році.

Проєктом було передбачено такі роботи: розширення проїзної частини з влаштуванням нового асфальтобетонного покриття з однією смугою для руху в кожному напрямку; влаштування тротуарів та велосипедної інфраструктури (велосмуг та велопереїздів); облаштування паркувальних місць для автомобілів вздовж вулиці, облаштування зупинки громадського транспорту; реконструкція водопровідних та каналізаційних мереж, зовнішнього освітлення та мереж електропостачання. Також проєктом передбачені умови безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення, влаштування благоустрою території (знесення аварійних дерев та насадження нових).

Загальна вартість виконання робіт згідно з укладеним договором між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» – 74,8 млн грн.

Читайте також: Укрзалізниця попереджає про затримку у русі поїздів, які курсують через Львів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вулиця_орлика_львів #львів_вулиця_орлика #відкрили_вулицю_орлика #відкрили_для_проїзду #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...